Последни новини
Home / Законът / Сотир Цацаров: Рано е за посочване на “виновни” за “спирането” на БНР

Сотир Цацаров: Рано е за посочване на “виновни” за “спирането” на БНР

Defakto.bg

Вините за “профилактиката” в БНР тепърва ще се изясняват. Рано е да се твърди, че отговорен за спирането на сигнала на националното радио миналия четвъртък (когато предаването “Преди всички” трябваше да се води от Силвия Великова, но тя бе свалена от ефир – б.р.) е само техническият директор Пламен Костов.

Това е изводът от думи на главния прокурор Сотир Цацаров пред журналисти днес. Репортерите го “хванаха” на излизане от правната комисия на парламента. А те се разминават с впечатлението от оповестените вчера резултати от назначената прокурорска проверка, под егидата на Иван Гешев. По тях техническият директор излизаше “виновен” за цялата скандална ситуация, застрашила и националната сигурност. И оставиха много въпроси, включително дали един техничар, бил той и на отговорен пост, може да спира ефирното излъчване самоволно или все пак станалото е по “генерално” решение на ръководството на медията, за да излезе от “критична” ситуация. А ситуацията бе такава, след като журналистът Великова бе свалена от ефир и ресорът и “съдебна власт” бе отнет, след предшестващи разговори как била критична към единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев. Тези факти бяха назовани и от самата журналистка, панически “възстановявана” ден по-късно.

“Започналото от Софийската градска прокуратура досъдебно производство ще покаже кой е отговорен за това, че почти пет часа миналия петък програма “Хоризонт” нямаше ефирен радиосигнал. Това тепърва ще бъде проверявано със средствата, предвидени в Наказателно-процесуалния кодекс. Ще предстоят разпити, ще предстоят сравнявания на документи, ще предстоят сравнявания на показания. Нека приемем, че това са установените факти досега, а вината ще я решаваме в наказателния процес и на един по-късен етап в съда. Никой не е казал, че е оневинено горното стъпало, и – как да кажа, вината е стоварена върху долното стъпало”, обяви днес Цацаров.

About De Fakto

Проверете също

Апелативният съд във Варна пусна подсъдим на погребението на баща му, а охраната го конвоира дотам

Варненският апелативен съд разреши на подсъдим на присъства на погребението на баща му. Това съобщиха …

Хиляди на протест в Полша срещу влязлото в сила решение за забрана на абортите поради вроден дефект на плода

Хиляди поляци излязоха снощи на протест срещу съдебното решение, което на практика забранява абортите в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.