Последни новини
Home / Законът / ВКС ще разпредели пред журналисти делото на австралиеца за условното предсрочно освобождаване

ВКС ще разпредели пред журналисти делото на австралиеца за условното предсрочно освобождаване

Defakto.bg

На 26 септември 2019 г. във ВКС ще бъде публично разпределено делото по искането за възобновяване на производството за условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман.  Съобщението е на съда. В него се казва още:

По молба на журналисти, днес, четвъртък,  от 16.00 ч. във Върховния касационен съд ще бъде публично разпределено делото, образувано по искане на главния прокурор за възобновяване на въззивно частно наказателно дело № 921/2019 г. на Софийския апелативен съд и за отмяна на постановеното определение по него за условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман.
Разпределението ще се извърши в деловодството на Наказателната колегия на Върховния касационен съд – Съдебна палата, сутерен, стая № 8 (близо до служебния
вход на ул. „Алабин“).

Главният прокурор Цацаров поиска преразглеждане на случая, защото според него освобождаването на Полфриймън е постановено от предубеден съдебен състав, който  неправилно е постановил окончателния акт като определение, а не като решение:  „95% от всички апелативни съдилища в страната по този вид дела се произнасят с определение, включително Пловдивският апелативен съд, който се намира в района, където господин Цацаров е работил 20 години. Ако той иска възобновяване на това дело, тогава трябва да поиска възобновяване на всичките 95% от съдебните актове по такива дела“, заяви пред БНР съдия Емил Дечев от УС на ССБ.

„…Не, той не е неук. Той отлично знае, че тези дела не подлежат на възобновяване. Това го знаят и студентите. Но ако Върховният касационен съд спази закона и откаже да възобнови делото, виновен ще е пак съдът, коментира безспорният авторитет  адвокат Даниела Доковска (виж.в Актуално).

 

 

About De Fakto

Проверете също

Иван Гешев пред студенти и преподаватели от УниБИТ: Няма причина България да не е в Шенген

  „Няма причина да не бъдем приети в Шенген, покрили сме стандартите. Но преекспонирането на …

Мнозинството в парламента окончателно наложи замисъла си за промени в Изборния кодекс

Парламентът прие окончателно на второ четене промените в Изборния кодекс (ИК). Един от най-характерните коледни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.