Последни новини
Home / Законът / КПКОНПИ внесе иск за 9 милиона лева срещу кмета на Септември

КПКОНПИ внесе иск за 9 милиона лева срещу кмета на Септември

Defakto.bg

Конфискация на имущество за 9 312 465,24 лева от кмета на Септември Марин Рачев е поискала КПКОНПИ. Искът е внесен в Пазарджишкия окръжен съд. За това съобщиха от мегакомисията. Ставало дума за „огромен брой недвижими имоти и парични средства“.

Марин Рачев

Производството в КПКОНПИ е започнало след повдигането на обвинения срещу Рачев както от спецпрокуратурата, така и от ОП-Пазарджик. На 1 февруари 2018 г. община Септември стана прицел на първата публична акция на новата антикорупционна комисия, оглавявана тогава от Пламен Георгиев. Маскирани и въоръжени полицаи влязоха там, за да изземат документи и да изведат кмета с белезници. Спецпрокуратурата обвини Рачев за безстопанственост и неизгодни сделки.

През май тази година пък на първа инстанция в Окръжния съд в Пазарджик с условна присъда приключи друго дело срещу него – за укрити данъци, преди да стане кмет.

Съобщението на КПКОНПИ:

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) внесе в Окръжен съд – Пазарджик мотивирано искане, по реда на ЗПКОНПИ, срещу кмета на гр. Септември Марин Рачев (лице, заемащо висша публична длъжност по смисъла на чл. 6 ал. 1 от ЗПКОНПИ).

От извършена проверка по отношение на Рачев е установено значително несъответствие в имуществото му.

Цената на предявения иск е 9 312 465,24 лева. Това включва огромен брой недвижими имоти и парични средства.

Производството в КПКОНПИ е образувано по повод получено уведомление от Специализирана прокуратура за извършени длъжностни престъпления и във връзка с получено уведомление от Окръжна прокуратура-Пазарджик за данъчни престъпления.

 

About De Fakto

Проверете също

ВКС образува тълкувателно дело по защитата на правото на интелектуална собственост

Във ВКС бе образувано тълкувателно дело по въпрос, свързан с производствата по защита на правото …

Ген.адвокат по българско дело: Съдът трябва да изясни дали прокуратурата защитава обществен интерес като използва лични данни по дело срещу нея

Могат ли в хода на наказателно производство да се обработват лични данни на лица в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.