Последни новини
Home / Законът / Решение на пленум: Зам.-шеф на Върховния административен съд със 100 % натовареност с изборни дела

Решение на пленум: Зам.-шеф на Върховния административен съд със 100 % натовареност с изборни дела

Defakto.bg

Пленумът на съдиите от ВАС увеличи на 100% натовареността по делата с материя Изборен кодекс, Закон за обществените поръчки и Закон за концесиите на съдиите Мариника Чернева, зам.-председател на ВАС, на Татяна Хинова, председател на четвърто отделение и на Кремена Хараланова, член на Звеното за анализи и тълкувателна дейност. Това съобщиха от ВАС.

Зам.-председателите на съда, както и членовете на аналитичното звено, работят с намалена натовареност заради другите си функции. В момент на предизборна кампания обаче тези казуси пред Върховния административен съд са много, а по закон трябва да се решават бързо.

Пленумът на ВАС единодушно е избрал за втори едногодишен мандат съдиите Захаринка Тодорова и Весела Павлова за членове на Комисията по атестирането и конкурсите към съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, е друго днешно решение.

Захаринка Тодорова е с над 35 години юридически стаж. Била е съдия в Окръжен съд Ловеч, Районен съд Ловеч, инспектор в Инспектората към ВСС и съдия във ВАС.

Весела Павлова е съдия с над 19 години юридически стаж, натрупан като експерт в Агенцията за приватизация, съдебен кандидат в СГС, съдебен помощник във ВАС, младши съдия в Окръжен съд Пловдив, съдия в Административен съд София – град и съдия във ВАС.

 

About De Fakto

Проверете също

Съдия Лозан Панов: Как секретни данни за евентуално престъпление на и.ф. главен прокурор Сарафов, се оказаха в подчинената му прокуратура?!

 По какви причини Инспекторатът към ВСС досега не е проверявал Софийска градска прокуратура и как …

Галина Захарова, председател на ВКС: Няма как да се оправдаваме, че не сме знаели за случващото се в съдебната система

Мрежите за влияние трябва да се разследват едновременно Работата на прокуратурата е засенчена от съмнения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.