Последни новини
Home / Законът / „Бръмбари“ по колите на адвокат Ирен Савова, лицата на „извършителите“ – заснети, но остават „неизвестни“

„Бръмбари“ по колите на адвокат Ирен Савова, лицата на „извършителите“ – заснети, но остават „неизвестни“

Defakto.bg

Проследяващи устройства са открити в колите, ползвани от адвокат Ирен Савова и екипа на кантората й. Те са били поставени през юли, когато Савова е пристигнала от Прага (където кантората също има офис) в София, за годишнина от смъртта на майка си и за среща със своята клиентка Биляна Петрова.

„Извършителите“ са заснети от охранителни камери и откриването им не би трябвало да е проблем, но остават „неизвестни“.  Фактът на поставянето на „бръмбарите“ обаче освен, че е заснет от камерите, е удостоверен впоследствие и в документ на ГДБОП, чиито служители са направили оглед на колите след ред сигнали на адвокат Савова.

Ефективно разследване на станалото не се извършва. По неофициална информация, зам.-главният прокурор Иван Гешев е разпоредил „бръмбарите“ да не се проучват.

За откритията и случващото се покрай тях днес говори и самата адвокат Ирен Савова.

Един от „неизвестните“ извършители

Файлът от охранителните камери, заснели „операцията“ по автомобилите бе показан на журналисти, а после пуснат и в профила на Биляна Петрова в социалните мрежи. Адвокатите се обръщат към гражданите с молба за съдействие – който разпознае лицата на кадрите, да пише на [email protected]

Това не е първата „случка“ с Ирен Савова – през зимата „неизвестни“ бяха разлепили нейни некролози приживе пред дома и офиса на известната юристка. Тя стана и обект на прокурорски проверки и прочее.

Новината за „бръмбарите“ гръмна днес покрай подновяването на процеса „Младост“ в апелативния спецсъд, по което дотук председателят на съда и на състава, който трябва да се произнесе по обвиненията срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров Георги Ушев отказа да си направи отвод. След подновяването на заседанието Биляна Петрова и Десислава Иванчева направиха искане за призоваване зам.-главния прокурор Иван Гешев – да се изясни участието му в процеса „Младост“, както и дали отговорният обвинител наистина не е изпаднал в конфликт на интереси заради връзки с основния прокурорски свидетел Александър Ваклин.

About De Fakto

Проверете също

423 кандидати се явиха на писмен изпит в конкурса за първоначално назначаване на 45 съдии в районните съдилища

В аудитории № 272 и № 292 на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се провежда …

От седмицата: Варненският апелативен съд потвърди присъда за фиктивно наети работници и източване на еврофондове

Апелативният съд потвърди присъда за деклариране на неверни сведения за фиктивно наети работници с цел …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two + 10 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.