Последни новини
Home / Законът / “Бръмбари” по колите на адвокат Ирен Савова, лицата на “извършителите” – заснети, но остават “неизвестни”

“Бръмбари” по колите на адвокат Ирен Савова, лицата на “извършителите” – заснети, но остават “неизвестни”

Defakto.bg

Проследяващи устройства са открити в колите, ползвани от адвокат Ирен Савова и екипа на кантората й. Те са били поставени през юли, когато Савова е пристигнала от Прага (където кантората също има офис) в София, за годишнина от смъртта на майка си и за среща със своята клиентка Биляна Петрова.

“Извършителите” са заснети от охранителни камери и откриването им не би трябвало да е проблем, но остават “неизвестни”.  Фактът на поставянето на “бръмбарите” обаче освен, че е заснет от камерите, е удостоверен впоследствие и в документ на ГДБОП, чиито служители са направили оглед на колите след ред сигнали на адвокат Савова.

Ефективно разследване на станалото не се извършва. По неофициална информация, зам.-главният прокурор Иван Гешев е разпоредил “бръмбарите” да не се проучват.

За откритията и случващото се покрай тях днес говори и самата адвокат Ирен Савова.

Един от “неизвестните” извършители

Файлът от охранителните камери, заснели “операцията” по автомобилите бе показан на журналисти, а после пуснат и в профила на Биляна Петрова в социалните мрежи. Адвокатите се обръщат към гражданите с молба за съдействие – който разпознае лицата на кадрите, да пише на [email protected]

Това не е първата “случка” с Ирен Савова – през зимата “неизвестни” бяха разлепили нейни некролози приживе пред дома и офиса на известната юристка. Тя стана и обект на прокурорски проверки и прочее.

Новината за “бръмбарите” гръмна днес покрай подновяването на процеса “Младост” в апелативния спецсъд, по което дотук председателят на съда и на състава, който трябва да се произнесе по обвиненията срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров Георги Ушев отказа да си направи отвод. След подновяването на заседанието Биляна Петрова и Десислава Иванчева направиха искане за призоваване зам.-главния прокурор Иван Гешев – да се изясни участието му в процеса “Младост”, както и дали отговорният обвинител наистина не е изпаднал в конфликт на интереси заради връзки с основния прокурорски свидетел Александър Ваклин.

About De Fakto

Проверете също

Съдийската колегия предлага на 30 септември да тръгне процедурата за избор на председател на ВКС

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет предлага вариант на времеви график за провеждане на процедура …

Съдии с апел към изборните си членове във ВСС – напуснете проваления съдебен съвет

Решаващото действие за прекратяване на мандата на ВСС  е съдиите, избрани от съдии в него …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.