Последни новини
Home / Законът / Близнак на единствения обвинен след мача с Англия оневинява брат си, но съдът не го чу

Близнак на единствения обвинен след мача с Англия оневинява брат си, но съдът не го чу

Defakto.bg

Софийският районен съд постанови най-тежката мярка “задържане под стража” за единствения обвинен за изстъпленията по време на мача България-Англия на националния стадион “Васил Левски”. Постоянният арест бе поискан от прокуратурата.

В съобщение от вчера държавното обвинение информира, че 18-годишният Цветан Гечев е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като освен показване на среден пръст и изпъване на ръка в нацистки поздрав, той свалил долнището на анцунга си и на два пъти показал задните си части. Повдигнато му е обвинение за квалифицирано хулиганство по чл. 325, ал. 2 НК, извършено в изпитателния срок на условна присъда.

Но днес в съда идва близнакът на Цветан – Димитър Гечев. И пред журналисти разказва, че той, а не брат му е бил на скандалния мач. Нещо повече, Димитър твърди, че сам е отишъл в СДВР, признал е, че той е бил на стадиона, а през това време Цветан е бил другаде с приятелката си. Полицаите обаче казали на Димитър да си ходи. Пред репортерите застава и бащата на въпросната приятелка и потвърждава алибито на Цветан Гечев. Но е извикан да се яви на разпит в прокуратурата едва в понеделник.

Димитър Гечев и въпросният баща не са извикани да свидетелстват пред съда.

За това пък служебният адвокат на Цветан Гечев изтъква показанията на брата близнак, както и наличните свидетелства за алибито на обвинения.

Прокуратурата настоява на постоянен арест, тъй като именно Цветан вече е осъждан, макар и условно.

Съдът удовлетворява искането за най-тежката мярка. Аргументът е, че в това производство не се произнасят присъди за вини, а се установява “съпричастност” и се определя мярка за неотклонение. Определението не е окончателно, може да се оспори пред СГС, който ще заседава на 24 октомври.

По-рано днес от МВР съобщиха, че още петима мъже (на снимката горе, предоставена от МВР, са четирима), съпричастни към непристойните действия, са задържани в Първо РУ. И преброиха, че общият брой на установените съпричастни до момента ставал 16.

About De Fakto

Проверете също

Конституционният съд обяви за обсъждане делото за “пола”, поискано върховни съдии

Конституционният съд обяви две дела за обсъждане по същество на 30  септември. Едното е  к.д.  …

Крайният срок за годишните финансови отчети в Търговския регистър и регистъра на ЮЛ с нестопанска цел е 30 септември

Крайният срок за подаване на годишните финансови отчети в Търговския регистър и регистъра на юридическите лица …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.