Последни новини
Home / Законът / И КПКОНПИ подхвана Миню Стайков, наложи запори за над 134 милиона лева

И КПКОНПИ подхвана Миню Стайков, наложи запори за над 134 милиона лева

Defakto.bg

Освен от спецпрокуратурата, (някогашният) алкохолен бос Миню Стайков бе “ударен” и от КПКОНПИ.

След уведомление от Специализирана прокуратура, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество образува производство по ЗПКОНПИ срещу Миню Стайков.

Допуснати са обезпечителни мерки върху имущество на Стайков и девет свързани с него лица на стойност над 134 милиона лева. Миню Стайков е разследван за участие в организирана престъпна група и извършване на данъчни престъпления.“, съобщиха днес от мегакомисията, доскоро ръководена от Пламен Георгиев. Без подробности.

Стайков, за когото обвинението публично обяви, че е начело на “бизнес империята “Карнобат”, е в ареста от близо година и половина. Първоначално той бе задържан по обвинения за  организирана група за продажба на цигари без акциз, данъчни престъпления и пране на пари. Броени дни преди изтичането на максималния срок на предварителното му задържане по НПК последва ново обвинение – този път за участие в престъпен сговор за злоупотреби с еврофондове. И последва “нов” арест, потвърден и от апелативния спецсъд въпреки данни за влошеното здраве на (бившия) алкохолен бос.

А още през ноември миналата година по искане на прокуратурата апелативният спецсъд наложи запори и възбрани върху имущество на Стайков – дружествени дялове, банкови сметки, земеделски земи, жилища, сгради. Тези обезпечения са отделно от сегашните на КПКОНПИ – по наказателното дело, като гаранция за бъдеща конфискация като част от присъдата.

 

About De Fakto

Проверете също

Съдийската колегия предлага на 30 септември да тръгне процедурата за избор на председател на ВКС

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет предлага вариант на времеви график за провеждане на процедура …

Съдии с апел към изборните си членове във ВСС – напуснете проваления съдебен съвет

Решаващото действие за прекратяване на мандата на ВСС  е съдиите, избрани от съдии в него …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.