Последни новини
Home / Законът / И КПКОНПИ подхвана Миню Стайков, наложи запори за над 134 милиона лева

И КПКОНПИ подхвана Миню Стайков, наложи запори за над 134 милиона лева

Defakto.bg

Освен от спецпрокуратурата, (някогашният) алкохолен бос Миню Стайков бе „ударен“ и от КПКОНПИ.

След уведомление от Специализирана прокуратура, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество образува производство по ЗПКОНПИ срещу Миню Стайков.

Допуснати са обезпечителни мерки върху имущество на Стайков и девет свързани с него лица на стойност над 134 милиона лева. Миню Стайков е разследван за участие в организирана престъпна група и извършване на данъчни престъпления.„, съобщиха днес от мегакомисията, доскоро ръководена от Пламен Георгиев. Без подробности.

Стайков, за когото обвинението публично обяви, че е начело на „бизнес империята „Карнобат“, е в ареста от близо година и половина. Първоначално той бе задържан по обвинения за  организирана група за продажба на цигари без акциз, данъчни престъпления и пране на пари. Броени дни преди изтичането на максималния срок на предварителното му задържане по НПК последва ново обвинение – този път за участие в престъпен сговор за злоупотреби с еврофондове. И последва „нов“ арест, потвърден и от апелативния спецсъд въпреки данни за влошеното здраве на (бившия) алкохолен бос.

А още през ноември миналата година по искане на прокуратурата апелативният спецсъд наложи запори и възбрани върху имущество на Стайков – дружествени дялове, банкови сметки, земеделски земи, жилища, сгради. Тези обезпечения са отделно от сегашните на КПКОНПИ – по наказателното дело, като гаранция за бъдеща конфискация като част от присъдата.

 

About De Fakto

Проверете също

Първи осъден за търговия с гласове, 440 преписки и 56 производства за нарушения на политическите права

57-годишен мъж от плевенското село Ставерци е първият осъден за купуване на гласове за предстоящите …

Антон Станков: След решението за мандатите, съдиите Гроздан Илиев и Анастас Анастасов трябва да се върнат автоматично в КС

„Конституционният съд си вкара страхотен автогол, защото се опита да компенсира липсата на политическа воля за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.