Последни новини
Home / Законът / Миню Стайков и петима от “Земеделие” пратени на съд за престъпен сговор

Миню Стайков и петима от “Земеделие” пратени на съд за престъпен сговор

Defakto.bg

Обвинителен акт срещу Миню Стайков и още 13 човека, сред които и петима служители на Държавен фонд “Земеделие”, е внесла специализираната прокуратура в специализирания съд.
Те са привлечени към наказателна отговорност за участие в престъпен сговор с цел злоупотреба със средства от европейски земеделски фондове – Програма за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор, съобщават от спецпрокуратурата. Единственият задържан измежду 14-те е Стайков, останалите са на свобода срещу парични гаранции.

Съобщава се още: “Един от участниците в престъпния сговор е обвинен и за извършване на незаконна банкова дейност (лихварство). Предоставял е кредити срещу лихва, чиято обща стойност надхвърля един милион лева, в т.ч. на търговски дружества, предоставящи бързи кредити”.

Институциите напоследък активно работят по преписките срещу някогашния алкохолен бос. Вчера от КПКОНПИ обявиха за започнала срещу него проверка за незаконно имущество и наложени възбрани и запори за над 134 милиона лева.

About De Fakto

Проверете също

В последните си работни дни, 44-о Народно събрание експресно променя НК и ГПК

Препускането е заради открита наказателна процедура за неправилно транспониране на евродиректива В последните работни дни …

Обявиха конкурси за преместване и първоначално назначаване в РП

Общо 91 свободни длъжности в районните прокуратури в страната, вкючително в СРП, обяви Прокурорската колегия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.