Последни новини
Home / Законът / СГС пусна от ареста обвинения в хулиганство фен на мача България – Англия, на стадиона бил неговия брат близнак

СГС пусна от ареста обвинения в хулиганство фен на мача България – Англия, на стадиона бил неговия брат близнак

Defakto.bg

Софийският градски съд освободи от ареста Цветан Гечев, единственият обвинен от прокуратурата за расисткия скандал по време на мача България – Англия.

От допълнителните доказателства и експертизи  по делото се разбрало, че  Цветан не е присъствал на стадиона, а там се е намирал неговия брат близнак.

18-годишният тийнейджър беше обвинен за непристойни действия по трибуните, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Други осем, които бяха задържани по случая, бяха глобени с 1000 лева и получиха двугодишна забрана да посещават спортни мероприятия.

На 18 октомври Софийският районен съд задържа под стража Цветан Гечев, обвинен за изстъпленията по време на мача България-Англия на националния стадион „Васил Левски“. Постоянният арест бе поискан от прокуратурата. От съобщение на прокуратурата се разбираше, че именно  18-годишният Цветан Гечев е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като освен показване на среден пръст и изпъване на ръка в нацистки поздрав, той свалил долнището на анцунга си и на два пъти показал задните си части.  Повдигнато му бе обвинение за квалифицирано хулиганство по чл. 325, ал. 2 НК, извършено в изпитателния срок на условна присъда, съобщи прокуратурата.

Пред СРС  близнакът на Цветан – Димитър Гечев разказа, че той , а не  брат му е бил на скандалния мач.  Нещо повече, Димитър твърди, че сам е отишъл в СДВР, признал е, че той е бил на стадиона, а през това време Цветан е бил другаде с приятелката си. Полицаите обаче казали на Димитър да си ходи. Пред репортерите и бащата на въпросната приятелка потвърди алибито на Цветан Гечев.

На този фон бе повече от изненадващо решението на  СРС да наложи  най-тежката мярка на обвинения Цветан  Гечев с аргумента, че в това производство не се произнасят присъди,  а се установява „съпричастност“ към престъпление,  каквото и да значи това в случая.  Факт е, че със задружните усилия на полицията,  прокуратурата и съдът, в   ареста бе пратен невинен човек.

About De Fakto

Проверете също

Над 130 участници в Международна конференция „Стоп на омразата“ се обявиха за толерантност между хората

За мен е чест да открия конференцията „Стоп на речта на омразата“ с организатори Прокуратурата …

В ход е изпълнение на мерките по препоръките на ЕК, отчете Съветът за върховенство на правото

В ход е изпълнение на мерките по отправените от Европейската комисия препоръки с третия годишен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.