Последни новини
Home / Законът / СГС пусна от ареста обвинения в хулиганство фен на мача България – Англия, на стадиона бил неговия брат близнак

СГС пусна от ареста обвинения в хулиганство фен на мача България – Англия, на стадиона бил неговия брат близнак

Defakto.bg

Софийският градски съд освободи от ареста Цветан Гечев, единственият обвинен от прокуратурата за расисткия скандал по време на мача България – Англия.

От допълнителните доказателства и експертизи  по делото се разбрало, че  Цветан не е присъствал на стадиона, а там се е намирал неговия брат близнак.

18-годишният тийнейджър беше обвинен за непристойни действия по трибуните, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Други осем, които бяха задържани по случая, бяха глобени с 1000 лева и получиха двугодишна забрана да посещават спортни мероприятия.

На 18 октомври Софийският районен съд задържа под стража Цветан Гечев, обвинен за изстъпленията по време на мача България-Англия на националния стадион “Васил Левски”. Постоянният арест бе поискан от прокуратурата. От съобщение на прокуратурата се разбираше, че именно  18-годишният Цветан Гечев е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като освен показване на среден пръст и изпъване на ръка в нацистки поздрав, той свалил долнището на анцунга си и на два пъти показал задните си части.  Повдигнато му бе обвинение за квалифицирано хулиганство по чл. 325, ал. 2 НК, извършено в изпитателния срок на условна присъда, съобщи прокуратурата.

Пред СРС  близнакът на Цветан – Димитър Гечев разказа, че той , а не  брат му е бил на скандалния мач.  Нещо повече, Димитър твърди, че сам е отишъл в СДВР, признал е, че той е бил на стадиона, а през това време Цветан е бил другаде с приятелката си. Полицаите обаче казали на Димитър да си ходи. Пред репортерите и бащата на въпросната приятелка потвърди алибито на Цветан Гечев.

На този фон бе повече от изненадващо решението на  СРС да наложи  най-тежката мярка на обвинения Цветан  Гечев с аргумента, че в това производство не се произнасят присъди,  а се установява “съпричастност” към престъпление,  каквото и да значи това в случая.  Факт е, че със задружните усилия на полицията,  прокуратурата и съдът, в   ареста бе пратен невинен човек.

About De Fakto

Проверете също

Съдийската колегия предлага на 30 септември да тръгне процедурата за избор на председател на ВКС

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет предлага вариант на времеви график за провеждане на процедура …

Съдии с апел към изборните си членове във ВСС – напуснете проваления съдебен съвет

Решаващото действие за прекратяване на мандата на ВСС  е съдиите, избрани от съдии в него …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.