Последни новини
Home / Законът / Синдикатът на служителите на затворите в протестна готовност заради неспазени обещания

Синдикатът на служителите на затворите в протестна готовност заради неспазени обещания

Defakto.bg

Синдикатът на служителите на затворите обяви протестна готовност заради неспазения ангажимент за осигуряване догодина на 200 щатни бройки в главните дирекции „Изпълнение на наказанията“ и „Охрана“. Въпреки обещанията на професионалното и политическо ръководство на Министерството на правосъдието към този момент поетият ангажимент не е обезпечен финансово, заявяват от синдиката.

Утре МС ще гласува проектобюджета за 2020 г., в четвъртък той ще бъде внесен в парламента.

Синдикатът на служителите на затворите обяви готовност за протести след порведена днес среща в МП с министър Данаил Кирилов и зам.-министър Николай Проданов. „От днес ССЗБ обявява протестна готовност и ще предприеме необходимите действия за запознаване на медии, общество и институции за тежкото състояние на щатна обезпеченост в двете дирекции. Председателите на СД на ССЗБ да пристъпят към подготовка за протестни действия“, заявяват от синдиката.

От Министерството на правосъдието дойде следното съобщение:

„Министърът на правосъдието Данаил Кирилов проведе днес работна среща с Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България /ССЗБ/. На нея присъстваха още ресорният заместник-министър на правосъдието проф. Николай Проданов, както и професионалното ръководство на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.

От страна на министерството беше дадена подробна информация за хода на изпълнението на поетите ангажименти към синдикалната организация, касаещи въпроси като заплащане и численост на служителите в двете главни дирекции – „Изпълнение на наказанията“ и „Охрана“. Участниците в срещата бяха запознати и с хода на бюджетната процедура към момента и предприетите стъпки от Министерството на правосъдието.

В края на срещата правосъдният министър благодари на ССЗБ за диалогичността и добрата комуникация, а от синдиката изразиха готовност за допълнителните разговори с министерството в периода до края на бюджетната процедура и окончателното приемане на държавния бюджет за 2020 г.“

About De Fakto

Проверете също

Държавата хищно укрива важна за обществото информация

Държавата хищно укрива важна за обществото информация, независимо че от 22 години съществува специален закон как …

Рискът за здравето на издирваното лице може да отложи, но не и да обоснове отказ за изпълнение на ЕЗА

Според генерален адвокат Campos Sánchez-Bordona сериозният риск за здравето на издирваното лице може да обоснове …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.