Последни новини
Home / Законът / Синдикатът на служителите на затворите в протестна готовност заради неспазени обещания

Синдикатът на служителите на затворите в протестна готовност заради неспазени обещания

Defakto.bg

Синдикатът на служителите на затворите обяви протестна готовност заради неспазения ангажимент за осигуряване догодина на 200 щатни бройки в главните дирекции “Изпълнение на наказанията” и “Охрана”. Въпреки обещанията на професионалното и политическо ръководство на Министерството на правосъдието към този момент поетият ангажимент не е обезпечен финансово, заявяват от синдиката.

Утре МС ще гласува проектобюджета за 2020 г., в четвъртък той ще бъде внесен в парламента.

Синдикатът на служителите на затворите обяви готовност за протести след порведена днес среща в МП с министър Данаил Кирилов и зам.-министър Николай Проданов. “От днес ССЗБ обявява протестна готовност и ще предприеме необходимите действия за запознаване на медии, общество и институции за тежкото състояние на щатна обезпеченост в двете дирекции. Председателите на СД на ССЗБ да пристъпят към подготовка за протестни действия”, заявяват от синдиката.

От Министерството на правосъдието дойде следното съобщение:

“Министърът на правосъдието Данаил Кирилов проведе днес работна среща с Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България /ССЗБ/. На нея присъстваха още ресорният заместник-министър на правосъдието проф. Николай Проданов, както и професионалното ръководство на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.

От страна на министерството беше дадена подробна информация за хода на изпълнението на поетите ангажименти към синдикалната организация, касаещи въпроси като заплащане и численост на служителите в двете главни дирекции – „Изпълнение на наказанията“ и „Охрана“. Участниците в срещата бяха запознати и с хода на бюджетната процедура към момента и предприетите стъпки от Министерството на правосъдието.

В края на срещата правосъдният министър благодари на ССЗБ за диалогичността и добрата комуникация, а от синдиката изразиха готовност за допълнителните разговори с министерството в периода до края на бюджетната процедура и окончателното приемане на държавния бюджет за 2020 г.”

About De Fakto

Проверете също

Здравка Калайджиева: Няма по света прокуратура, която да избира председател на върховен съд

„Няма по света прокуратура, която да избира председател на върховен съд. Това е абсурдно и …

Етичната комисия на СУ “Кл. Охридски”: Петър Илиев е плагиатствал значително от дисертацията на Наталия Киселова

Предстои процедура по отстраняването му  от Юридическия факултет на  Софийския университет Заключението на Етичната комисия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.