Последни новини
Home / Законът / Състезание по медиация за студенти в Пловдив на 1 и 2 ноември

Състезание по медиация за студенти в Пловдив на 1 и 2 ноември

Defakto.bg

 

 

Състезанието по медиация за студенти е единствено по рода си събитие, което вече трета година събира заедно студенти от 18 специалности. В него студентите водят успешни преговори, за да намерят най-дипломатичното решение – в ролите на медиатор, клиент и адвокат, съобщиха  от Център за разрешаване на спорове.

Състезанието ще се проведе за трети път в България и за първи път в Пловдив – на 1 и 2 ноември 2019 г.  То е организирано от  „Център за разрешаване на спорове“, с финансовата подкрепа на Фондация Америка за България и е едно от първите състезания в Европа, на което студенти имат възможност да се състезават не само като преговарящи екипи, но и като медиатори.

Участници

Тази година състезанието събира студенти от 9 от най-големите университети в България: Софийски университет, Нов Български университет, Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” Икономически университет – Варна, Технически университет – Варна, Великотърновски университет „Св. Св.Кирил и Методий“, Русенски университет „Ангел Кънчев“, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, като за първи път тази година към състезанието по медиация се присъединява и Национален военен университет „Васил Левски“.

66 студенти, в 22 отбора, от изключително разнообразни специалности, сред които Право, Стопанско управление, Бизнес администрация и мениджмънт, Международен бизнес мениджмънт, Социален мениджмънт, Съдебна администрация, Политология, Психология, Софтуерни и интернет технологии, Математика и информатика, Софтуерно инженерство, Комуникационна техника и технологии, Логистика на сигурността, Национална и регионална сигурност.

Разнообразието от специалности  показва на практика, че медиацията представлява интерес и е приложима във всяка сфера.

Правилата

Състезанието протича в два кръга, като след първия кръг се излъчват по 8 полуфиналисти от медиаторите, адвокатите и клиентите, които се състезават на финала.

Наградите се връчват от обществени личности, но най-голямата от тях остават преживяването и опитът в живите медиации, срещата с толкова различни хора, и личното предизвикателство – да надскочиш себе си, кзават организаторите.

На 1 и 2 ноември ще бъдат излъчени победителите.

Провеждането на това състезание нарежда България сред една от най-активните държави в популяризирането на медиацията сред най-младите. Веднъж запознати, това става за тях обичайният начин на мислене и на решаване на проблеми.

Повече за състезанието  тази година – на 1 и 2 ноември в Пловдив, хотел Рамада, както и начинът за участие в него, можете да видите тук: https://www.mediation.bg/news/387

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата е иззела над 10 хиляди дози наркотици и обвинила над 400 души в хода на операция „Бяло“

В операцията „Бяло“ бяха иззети над 10 хиляди дози наркотици, като палитрата е разнообразна – …

Управляващият интернет търсачка премахва от резултатите при търсене информация, за която се твърди, че е неистина

Лицето, което управлява интернет търсачка, следва да премахне от резултатите при търсене, информацията, включена в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.