Последни новини
Home / Законът / Мая Манолова призова Радев да не подписва указа за главния прокурор

Мая Манолова призова Радев да не подписва указа за главния прокурор

Defakto.bg

Кметът на Будапеща Гергей Карачон подкрепи Манолова за балотажа в неделя

Призовавам президента на България Румен Радев да чуе гласа на гражданите и да не подписва указа за назначаване на Иван Гешев за нов главен прокурор.“
Това заяви независимият кандидат за кмет  на София Мая Манолова по време на пресконференция днес в предизборния й щаб.
„Позицията ми по отношение на избора на новия главен прокурор не е от вчера, не е заявена в края на кампанията, не е чак сега, а е пак сега“, уточни Манолова и допълни, че за първи път в рамките на предизборната кампания е заявила становището си на 3 октомври в интервю за в. „Капитал“, което е публикувано седмица по-късно.
„Казвам го за тези, които се крият и нямат позиция по този изключително важен за българските граждани избор. Казвам го за Йорданка Фандъкова и за Бойко Борисов, които умират от страх“, заяви още Манолова.
„Призовавам Борисов да слезе от джипа и да внесе в парламента обещаните предложения за довършване на съдебната реформа“, допълни гражданският кандидат.
Манолова отново заяви, че е готова за дебат с настоящия кмет на София и кандидат за четвърти мандат от ГЕРБ Йорданка Фандъкова.
„Потвърдих три покани за дебат в рамките на тази седмица – на бТВ, на БНТ, на „Спаси София. Човекът, който се крие и бяга от дебат е Фандъкова. Честно, справедливо и редно е това да се знае от столичани“, категорична бе тя.

Гергей Карачон
Междувременно стана ясно, че кметът на Будапеща подкрепи Манолова за балотажа в неделя

Новоизбраният кмет на Будапеща  Гергей Карачон изпрати видео-обръщение до независимия кандидат за кмет на София Мая Манолова, в което изразява подкрепата си за предстоящия балотаж тази неделя, съобщиха от щаба на Манолова.  Проевропейски настроеният градоначалник нанесе първа изборна загуба на Виктор Орбан за последните десет години.
„Сигурен съм, че това, което гражданите на Будапеща успяха да постигнат, ще постигнат и гражданите на София.
Затова призовавам в неделя да излязат и да гласуват за опозиционния кандидат Мая Манолова, за да може и София да бъде по-свободна, по-солидарна, по-зелена и по-европейска.“, казва Карачон във видеото си.
„Благодаря на новоизбрания кмет на свободна Будапеща Гергей Карачон за подкрепата. Приятелите на Бойко Борисов Виктор Орбан и Ердоган едва ли са щастливи, но кметовете на вече свободните градове Будапеща и Варшава се подкрепят и вярвам, че София в неделя ще бъде също толкова свободна и толкова горда, колкото Будапеща“, каза Мая Манолова.
„На всички езици думата „свобода“ означава едно и също – отхвърляне на едноличната власт. Преди три седмици гражданите и партиите, които искаха промяна в Будапеща се обединиха. Обединиха се леви, десни, центристи, зелени и победиха едноличното управление на Орбан“, каза още тя.
Тя подчерта, че София е пред същия избор и „за да победим, за да постигнем победа, трябва да изоставим партийните си пристрастия, да се изправим и заедно да защитим свободата, върховенството на закона, демокрацията и правата на българските граждани“.
„Тази победа на партиите, които искат промяна и на гражданите в Будапеща е знакова. Знакова е и подкрепата, която получавам от Гергей точно в този момент. Тя е изключителна ценна, защото 38 хил. гласа са абсолютно преодолима разлика Трябва да се изправим, да излезем и да гласуваме в неделя, за да постигнем морална победа над контролирания, над купения, над корпоративния вот“, допълни Манолова.

Обръщение за подкрепа:
„Здравей, София!
Аз съм Гергей Карачон, наскоро избраният кмет на Будапеща. Преди три седмици гражданите и партиите, които искат промяната, се обединиха и от това обединение се роди победа.
Победихме не само в изборите за Будапеща и за голямото мнозинство, но и в 23 района на Будапеща избрахме опозиционен кмет. Това дава възможност да изградим заедно много по-свободна, по-солидарна, по-зелена и по-европейска Будапеща.
Сигурен съм, че това, което гражданите на Будапеща успяха да постигнат, ще постигнат и гражданите на София.
Затова призовавам в неделя да излязат и да гласуват за опозиционния кандидат Мая Манолова, за да може и София да бъде по-свободна, по-солидарна, по-зелена и по-европейска.“

 

Видео тук: https://www.youtube.com/watch?v=Hj2BDMQSIrM&feature=youtu.be

Видео-обръщение тук: https://www.youtube.com/watch?v=-HHHS88ghiU&feature=youtu.be

About De Fakto

Проверете също

Съдът на ЕС уточнява статута на произволната мутагенеза in vitro от гледна точка на Директивата за ГМО

 Организмите, получени чрез прилагането in vitro на техники/методи на мутагенеза, които традиционно са били използвани …

ВКС образува тълкувателно дело за обхвата на съдебния контрол върху постановлението за прекратяване, когато престъплението се преследва по тъжба на пострадалия

         С разпореждане на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) бе образувано Тълкувателно дело № …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.