Последни новини
Home / Законът / Цацаров отговаря на Манолова по сигнал за организиран ромски вот в столицата

Цацаров отговаря на Манолова по сигнал за организиран ромски вот в столицата

Defakto.bg

Главният прокурор Сотир Цацаров изпрати отговор на сигнал от инициативния комитет, издигнал кандидатурата за кмет на Мая Манолова, в който се твърди за масово купуване и продаване на гласове в ромските квартали на София.

Настоятелно моля да организиране извънредно дежурство на всички прокурори и разследващи полицаи, които не са в разрешен отпуск, лично да присъстват със служебни автомобили в ромските квартали на София на 3 ноември от 7:00 до 20:00 ч., за да констатират купуването на гласове, което се готви„, е написал председателят на инициативния комитет на  Манолова – Никола Вапцаров. Посочва още, че в изборния ден на 27 октомври е имало „безпрецедентно купуване на гласове в полза на управляващата партия ГЕРБ за нейния кандидат Йорданка Фандъкова – това се извърши в избирателните секции с преобладаващо ромско население в квартал Филиповци, Красна Поляна, Люлин, Слатина и другите покрайнини на София“.

В отговора си Цацаров се позовава на  „съвместна заповед на главния прокурор, министърът на вътрешните работи и председателя на ДАНС „, с която е  „създадено и действа Национално междуведомствено звено, което кординира работата на дежурните звена в трите институции и осигурява взаимодействие между тях, както и обмена на информация с ЦИК“.

Като резултат  ще работят  дежурни прокурори в изборния ден. „Без да коментирам съответствието на искането ви с действащите закони и с правомощията на прокуратурата, Ви уверявам, че тези правомощия ще бъдат осъществени при стриктно спазване на НПК, Изборния кодекс и Закона за съдебната власт„, казва  главният прокурор. Той  отбеляяязва  още , че в подадения сигнал от инициативния комитет „липсват каквито и да е конкретни твърдения за извършени престъпления против политическите права на гражданите, освен общото заключение за „безпрецедентно купуване на гласове“

 

About De Fakto

Проверете също

Борислав Колев, единственият обвиняем за източените 53 млн. от АМ „Хемус“ остава под домашен арест

Обвиненият за злоупотреби с пари за строежа на магистрала „Хемус“ Борислав Колев остава под домашен …

Конференция за медиацията и намаляване на домашното насилие и междусъседски спорове в общността

В понеделник от  13:00 до 18.00 ч. в Българската търговско-промишлена палата, София, ул. „Искър“ № …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.