Последни новини
Home / Законът / Мая Манолова дава Бойко Борисов на съд

Мая Манолова дава Бойко Борисов на съд

Defakto.bg

Независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова дава премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на съд. Това обяви самата Манолова.

Поводът е безпрецедентното предупреждение, отправено от премиера тази сутрин от ефира на БиТиВи, за готвен конспиративен „сценарий“ с роми в неделя, за който научил от човек от екипа на Манолова.

Искам да предупредя нещо, защото Мая Манолова вече един месец няма журналист, който да изкопчи от нея коя листа е подкрепила и кандидат ли е на БСП. … Сега за неделя какво са измислили и го правят цяла седмица…. Всеки знае, че в София ромските гласове не могат да променят нищо. Но сега какво подготвят – няколко групи роми ще бъдат снимани как отиват под строй да гласуват за Фандъкова и това ще бъде качено в мрежите. За да може, видите ли, как е подменен вотът в София. Знам ги тези хора. Но те друго не могат да измислят„, обяви премиерът. И още: „Снощи Манолова се пазарила с роми от Волуяк как да направят „тази уйдурма“…Около нея има нечистоплътни хора, във физическия смисъл, не се къпят! Знам ги, въртели са се около мен, искаха ми три милиона, когато за първи път се явявах за кмет. Този човек е с име „Б“. Аз му казах, че нямам такива пари. Той ми каза „Ще вземеш от Цветелина“. Тези хора знам какво могат да измислят„.

Отговорът на Мая Манолова:

Срам ме е от премиера Бойко Борисов! Срам ме е от лъжите, клеветите и обидите, които той произнесе в национален ефир днес. Нарече екипа ми сбирток, гражданите – 124 хил. столичани, нечистоплътни, затова, че ме подкрепят. Нарече срещата ми с хората във Волуяк „уйдурма“. Бил е кмет и не знае, че там няма ромска махала, няма роми.

Той, който допусна братя Галеви да се укрият от правосъдието и да напуснат страната, в национален ефир призна, че са фактор в изборите в София. Това са долни лъжи, грозни внушения, клевети, произнесени от човек, разтресен от страх, и ще го дам на съд. Ще дам премиера Борисов на съд, ще се видим в съда, г-н Борисов. Уйдурмите на първия тур ги правихте вие и това се вижда от протоколите в ромските секции.

Очевидно страхът да загубиш София е изключително лош съветник и в нарушение на закона премиерът лично влезе в предизборната кампания за София, за да се види кой е кметът, кой е истинският кмет, кой управлява София. Маските паднаха. В неделя се изправям срещу Борисов, ДПС, срещу контролирания и купен вот, срещу начина, по който се избира главен прокурор, срещу едноличната власт„.

About De Fakto

Проверете също

Петчленен състав на ВАС окончателно отхвърли жалби срещу наредбата за наркотичните вещества

   Петчленен състав на Върховния административен съд остави в сила решение от 06.04.2022 г. по …

Крум Зарков в Брюксел: Питаха ме основно за главния прокурор и неговата позиция по конституционния ни ред

  В последните три месеца България е отнела 12 „златни“ паспорта, за други пет процедурата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.