Последни новини
Home / Законът / Христо Христов е новият окръжен прокурор на Велико Търново

Христо Христов е новият окръжен прокурор на Велико Търново

Defakto.bg

С 9 срещу 2 гласа Прокурорската колегия избра Христо Христов за окръжен прокурор на Велико Търново. Конкурент му бе друг обвинител от ОП Мирослав Овчаров.

Христо Христов е прокурор от 2006 г., започва в РП-Елена, преди това е бил следовател. От 2012 г. е в ОП – Велико Търново, зам.-окръжен прокурор. От половин година изпълнява функциите на ръководител. Изслушването му бе дълго и обстоятелствено, по целия „конспект“ от проблеми – тръгвайки от реформата на районните прокуратури, практиката, та до сградни неуредици.

Той изрично бе подкрепен от Сотир Цацаров, за него се изказаха Огнян Дамянов и Гергана Мутафова. Изтъкнати бяха опитът, инициативността, авторитетът на Христов.

Конкурентът Мирослав Овчаров епрокурор от 2007 г., първо в РП – Велико Търново, после в Горна Оряховица. В окръжната прокуратура е от 2016 г. Преди да влезе в държавното обвинение е работил като дознател. Доктор по право, защитил дисертация за престъпленията против спорта по българското наказателно право във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“. С изказване го подкрепи Йордан Стоев, включително заради високото ниво на правни познания.

Обвинението е затова, че от неустановена дата в края на август 2019 г. до 19 октомври 2019 г. на територията на община Несебър в качеството му на длъжностно лице съгласно разпоредбана та чл. 1519, ал.1 от Изборния кодекс, е ръководил престъпна група, създадена с цел

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата е иззела над 10 хиляди дози наркотици и обвинила над 400 души в хода на операция „Бяло“

В операцията „Бяло“ бяха иззети над 10 хиляди дози наркотици, като палитрата е разнообразна – …

Управляващият интернет търсачка премахва от резултатите при търсене информация, за която се твърди, че е неистина

Лицето, което управлява интернет търсачка, следва да премахне от резултатите при търсене, информацията, включена в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.