Последни новини
Home / Законът / Полицейски кучета пред ВСС, Гешев с моторизиран ескорт за преизбирането му

Полицейски кучета пред ВСС, Гешев с моторизиран ескорт за преизбирането му

Defakto.bg

Очаквано, пред сградата на Висшия съдебен съвет и околностите в центъра на София, от сутринта е пълно с полиция и с НСО. Нещо повече – за разлика от 24 октомври, когато бе първият избор на нов главен прокурор, днес мерките бяха „подсилени“ и с полицейски кучета, одушващи  околността. Граждани не се допускат в периметъра, изключение са журналистите и работещите в околността – но те само донякъде.

Безпрецедентно бе пристигането на Иван Гешев, чието преизбиране е точка втора от дневния ред на Пленума на ВСС днес. Кандидадът, върнат от президента Румен Радев, пристигна с моторизиран конвой – вероятно поради особена „застрпашеност“.

Сотир Цацаров пристигна само с джип и с усмивка.

От двете страни на сградата на ВСС има митинги. Този път по-близо е протестът, организиран от „Боец“, на който ке скандира: „Гешев е позор!“. От другата страна е митингът на агенция ПИК.

Оказа се, че отпускарите днес не са двама, а е само един – Стефан Гроздев се е върнал за отговорния избор. Отсъства само Красимир Шекерджиев.

В началото на заседанието правосъдният министър Данаил Кирилов обяви, че на телефон 112 са постъпили два сигвнала за бомби пред ВСС. Първият е бил снощи в 20,05 часа, вторият тази сутрин в 7,55 часа. Както и предния път, кадровиците отказаха да прекъснат заседанието.

 

About De Fakto

Проверете също

ВКС образува тълкувателно дело по защитата на правото на интелектуална собственост

Във ВКС бе образувано тълкувателно дело по въпрос, свързан с производствата по защита на правото …

Ген.адвокат по българско дело: Съдът трябва да изясни дали прокуратурата защитава обществен интерес като използва лични данни по дело срещу нея

Могат ли в хода на наказателно производство да се обработват лични данни на лица в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.