Последни новини
Home / Законът / Очаквано: Борисов отряза идеята първия ден от болничните да не се заплаща

Очаквано: Борисов отряза идеята първия ден от болничните да не се заплаща

Defakto.bg

 

 Предложението първият ден от болничния лист да не се заплаща на работника няма да бъде внесено в Народното събрание. Очаквано, това е  заявил министър-председателят Бойко Борисов, съобщи пресцентъра на МС.

Борисов е посочил,  че темата ще бъде обсъдена в Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и други важни социални въпроси като ТЕЛК решенията. „Не можем да оставим 2 милиона българи да работят максимално, а другите покрай тях да се измъкват“, е казал за  болничните листове премиерът.  По думите му и лекарската гилдия трябва да разбере, че не може да се толерират тарикати и да се наказват истински болните заради тях.

Борисов е заявил също, че синдикатите “са изразили задоволство от заложената за догодина минимална пенсия от 250 лв”. „Икономиката върви добре, можем да си го позволим, това са над 270 млн. лв. на година“, посочва премиерът след като инспектирал строителните дейности на обходния път на град Габрово.

Решението си премиерът обяви, след като стана ясно, че синдикатите подготвят национален протест срещу предложението за” конфискация” на първия ден от болничните и повсеместните критики, които то предизвка.

Не стана ясно дали целта на предложението, дошло от управляващата коалиция в присъстивето на премиера Борисов, бе да провери нагласите по въпроса.   Във всеки случай бе похабена обществена енергия за едни очевидно противоконституционни  намерения.

About De Fakto

Проверете също

Последно от ВКС: Петимата полицаи са виновни за убийството на Чората, но по непредпазливост и с изтекла давност

Затова няма да бъдат наказани Полицаите Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Георги Калинков и …

ВАС отхвърли жалбите срещу повишенията на 9-ма съдии във ВАС

Тричленен състав на Върховния административен съд отхвърли жалбите срещу решения на Съдийската колегия на ВСС, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.