Последни новини
Home / Без категория /  Стефан Данаилов остава наш учител по непресторено рицарство, заяви президентът

 Стефан Данаилов остава наш учител по непресторено рицарство, заяви президентът

Defakto.bg

Държавният глава и вицепрезидентът поднасят съболезнования на семейството и приятелите на големия актьор

 

Стефан Данаилов беше и си остава наш учител по непресторено рицарство. Нашата морална скала, която не отстъпи нито веднъж от достойнството, и на всеки успя да покаже колко силна е светлината на обичта. Това заявява президентът Румен Радев по повод загубата на един от най-обичаните актьори на нашето съвремие – проф. Стефан Данаилов. Държавният глава и вицепрезидентът Илияна Йотова поднасят съболезнования на семейството, близките и приятелите на големия актьор.

Обичаният и почитан актьор и човек  Стефан Данаилов(76 г.) е починал тази сутрин в 00.15 ч., съобщиха от Военномедицинска академия на БТА .

Едва ли можем да си представим българското кино и театър без неговия талант и обаяние, отбелязва държавният глава и подчертава, че легендарният артист е бил изпълнен с усещане за дълг към околните и не е останал безразличен към ежедневието на българите. „До последния си час Стефан Данаилов се вълнуваше от проблемите на България и вярваше, че има какво да даде, за да бъдат по-добри дните на нашия народ“, заявява президентът Радев.

„Дано всички, които се докоснахме до силния човек Стефан Данаилов, да сме успели да почерпим поне частица от неговата вяра, енергия, жажда за живот и справедливост, смелост, непримиримост. Дано сме се научили да не се предаваме, да не се страхуваме да казваме със силен глас истините, в които вярваме“, заявява вицепрезидентът Илияна Йотова и посочва, че поколенията българи, имали честта да живеят в едно време с великия Ламбо, са щастливци. Вицепрезидентът припомня думите на актьора „Забранил съм на всички да ме жалят“ и подчертава, че той с ведрото чувство за хумор и непоправим оптимизъм винаги е преминавал изпитанията на съдбата.

Параламентът и правителството почетоха с едноминутно мълчание  паметта  му.  Стефан Данаилов бе  едно от емблематичните лица на социалистите,  дългогодишен депутат от БСП.

Поклон пред паметта му!

About De Fakto

Проверете също

Йорданова обсъди наредбата за висшето образование по право с деканите на всички юридически факултети

   Министърът на правосъдието Надежда Йорданова и нейният заместник Борислав Ганчев обсъдиха във вторник наредбата …

Радев: Правителството трябва да има ясна представа как живеят и какво искат българите и да се вслушва в техния глас

Президентът и вицепрезидентът участваха в честванията по случай Деня на Европа и отбелязването  на 77 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.