Последни новини
Home / Законът / Банковата служителката, присвоила 1,2 млн. лв. на вложители, остава в ареста

Банковата служителката, присвоила 1,2 млн. лв. на вложители, остава в ареста

Defakto.bg

Банковота служителка от отдел „Банкиране на дребно“ във варненски офис на банка Невена Й., обвинена за присвояване на средства от вложители, остава за постоянно в ареста. Това е решил  Варненският окръжен съд, съобщава пресслужбата на  Апелативната прокуратура във Варна.

38-годишната Невена е  привлечена като обвиняема за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай.  От справка на банката днес в съда се е разбрало, че точната сума от присвояването е 1, 22 млн. лева. , а 19 са ощетените  вложители.

След като била разкрита, банковата служителка е  подписала и запис на заповед в полза на банката заради присвоената сума.

Парите от влоговете на вложителите били прехвърляни в сметка на обвиняемата и нейни роднини, а след това теглени и изпращани с куриерската фирма „Еконт“ на виртуалния приятел на Невена. Той се представял като Мирослав Михайлов. Истинското му име обаче е Сергей и живее охолно в монтанско село, сочи прокуратурата.

Освен парите на вложителите, Невена теглила личен кредит и кредит от името на баща си, а парите също били изпратени на мъжа. С пратки на „Еконт“ тя изпратила и личните влогове на родителите си, които са пенсионери по болест.  В дома на Сергей са намерени и иззети едва 30 000 лева в брой.

Пред разследващите обвиняемата обяснила, че  виртуалният й приятел  искал  средствата,  за да реши свои финансови проблеми с лихвари. За близо трите години общуване в интернет двамата никога не са се виждали на живо. Невена имало само три негови снимки.

В съдебната зала на Варненския окръжен съд Невена изразила съжаление за действията си. Тя е поискала да й бъде определена мярка за неотклонение „Домашен арест“ заради болните й родители.

Съдът обаче е приел,  че има обосновано подозрение, че Невена е извършила длъжностното присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, както и че има опасност, ако е на свобода, тя да се укрие и да извърши друго престъпление.  Това престъпление се наказва от закона с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда на Невена Й., подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

About De Fakto

Проверете също

283 кандидати са допуснати до устния изпит за 39 длъжности на „младши съдии“

283 кандидати  са допуснати до устен изпит в конкурса за 39 длъжности „младши съдия“ в …

Министерство на правосъдието предлага ключови изменения в производството по несъстоятелност

  Министерството на правосъдието предлага ключови изменения и допълнения на Търговския закон за усъвършенстване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.