Последни новини
Home / Законът / Прокурорската колегия назначи нови обвинители във ВАП и ВКП

Прокурорската колегия назначи нови обвинители във ВАП и ВКП

Defakto.bg

Нови обвинители в двете върховни прокуратури – Върховната административна прокуратура (ВАП) и Върховната касационна прокуратура (ВКП) бяха назначени днес. Това стана по реда на чл. 193, ал. 6 – според класиране във вече проведен конкурс, след освобождаване на нови места в рамките на 9 месеца.

Във ВАП отива Ивайло Медаров от Софийската окръжна прокуратура. Повишението му е при второ класиране, тъй като първата “под чертата” обвинителка от Благоевград не е встъпила в длъжност.

Във ВКП са повишени Паулина Недялкова и Бонка Великова от Софийската апелативна прокуратура, Галина Стоянова и Светлана Фотева от апелативната специализирана прокуратура и Димитрия Ганчева от ОП-Пазарджик.

Втори мандат за окръжния прокурор на Русе

Със 7 на 1 гласа кадровиците преизбраха Георги Георгиев за окръжен прокурор на Русе втори мандат. Конкурент му бе редовият обвинител оттам Николай Николов. Георгиев бе подкрепен и от Сотир Цацаров.

Като основен проблем изтъкна бавените с години трийсетина дела за пране на пари и данъчни престъпления, от които 18 не приключват повече от петилетка. А затрудненията идвали от участието носновно на румънци в престъпната дейност, необходимостта от преводи на документи и комплексни експертизи. Преизбраният окръжен прокурор се надява залежалите разследвания да приключат до март догодина.

Опонентът му говори за създаването на колегиална атмосфера в окръжната прокуратура и използването на кадрите включително според специализациите им.

About De Fakto

Проверете също

ВКС отхвърли протеста на прокуратурата срещу регистрацията на партията на Божков

  Ще дойде ли ред за пикантните самопризнания  на беглеца Божков за подкупите и Закона …

Между 5698 и 6402 евро начална заплата на европейските делегирани прокурори

Близо 5698 евро е началната заплата за европейските делегирани прокурори. Ако стажът им е по-голям,  …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.