Последни новини
Home / Законът / Кирилов покани Полфрийман в Министерството на правосъдието, ще общуват редовно занапред

Кирилов покани Полфрийман в Министерството на правосъдието, ще общуват редовно занапред

Defakto.bg

След като на 27 ноември проведоха бърз уличен дебат за правата на човека, днес правосъдният министър Данаил Кирилов и австралийският гражданин Джок Полфрийман са провели официална среща, в МП, по покана на министъра. Това става ясно от лаконичното ведомствено съобщение по въпроса.

В края на ноември Кирилов бе застигнат от Полфрийман, участвал в протеста срещу неплащането на първите дни от болничните, като председател на Българското затворническо сдружение за рехабилитация. Министър

Съобщението за днешната среща в Министерството на правосъдието гласи:

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов прие днес австралийския гражданин Джок Полфрийман, в качеството му на представител на Българското затворническо сдружение за рехабилитация.  Срещата се състоя в Министерството на правосъдието дни, след като правосъдният министър покани Полфрийман на разговор по проблемите в затворите.

Двамата се разбраха да бъдат провеждани регулярни срещи с неправителствената организация, на които да бъдат обсъждани въпроси, свързани със средата в пенитенциарните заведения.

Австралийският гражданин ще подготвя и аналитични материали във връзка с подобряване на условията в местата за лишаване от свобода.

Извън обсъжданите проблеми на затворите е личната драма на Полфрийман с родните власти и правораздаване. От 7 октомври се чака произнасянето на Върховния касационен съд по искането на Сотир Цацаров за отмяна на влязлото в сила определение за условно предсрочно освобождаване на чужденеца и спирането на неговото пускане от килията. Днес изтича вторият месец, откакто казусът е обявен за решаване от ВКС. И произнасяне няма.

За това пък при наличие на действащо окончателно определение за предсрочното му освобождаване срещу чужденеца хем има заповед за експулсиране, хем забрана да напуска страната.

About De Fakto

Проверете също

Организация на прокурорите изразява изненада и тревога от закриването на спецправосъдието у нас

В специална декларация, Постоянната конференция на прокурорите, занимаващи се с организирана корупция и престъпност, в …

Борислав Колев, единственият обвиняем за източените 53 млн. от АМ „Хемус“ остава под домашен арест

Обвиненият за злоупотреби с пари за строежа на магистрала „Хемус“ Борислав Колев остава под домашен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.