Последни новини
Home / Законът / В края на годината, кадровиците възложиха одит на случайното разпределение на делата

В края на годината, кадровиците възложиха одит на случайното разпределение на делата

Defakto.bg

След като през лятото правосъдният министър Данаил Кирилов силно се усъмни в сигурността на системата за случайно разпределение на делата в съдилищата и даже препоръча „бял хакер“ за делата във ВКС, а някои кадровици периодично подхващаха темата, сега съветът ще сключи договор за одит на системата.

Конкретно става дума за „договор за извършване на одит на информационната сигурност на Централизираната система за случайно разпределение на делата с оглед ограничаване на вътрешни и външни уязвимости на системата“.

След провала на няколко процедури, изпълнителят вече е избран – „АМАТАС“ ЕАД, дал оферта на стойност 20 000 лв. без ДДС. Днес ВСС упълномощи представляващият го Боян Магдалинчев да сключи договора.

Преди това Атанаска Дишева попита има ли пълно съответствие между техническото задание и предложението на изпълнителя. И предложи в договора изрично да се запише, че при разминаване важи техническото задание.

Огнян Дамянов от Прокурорската колегия, когото дебатите в съвета като такива, явно дразнят, обяви, че понеже се говорело за „усещания“, той имал усещането, че някой не искал да се направи такъв одит.

Данела Марчева се учуди как може сега да се внася предложение. А после каза, че договорът е проверен от ай ти специалистите и тя нямало да гласува за нещо, което тези специалисти не са проверили. Със 17 на 5 мнозинството от кадровиците гласуваха за сключването на договора без добавката на Дишева.

About De Fakto

Проверете също

Софийска районна прокуратура задържа и обвини актьора Христо Шопов за закана с убийство, ще иска постоянен арест

Актьорът Христо Шопов е обвинен и задържан за 72 часа, съобщи Софийска районна прокуратура. По  …

За първи път президентът Румен Радев ще участва в откриването на Общото събрание на адвокатите от страната

За първи път президентът Румен Радев ще участва в официалното откриване на Общото събрание (ОС …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.