Последни новини
Home / Законът / Директор на гимназия в Ихтиман обвинен за взет подкуп от 5 000 лева

Директор на гимназия в Ихтиман обвинен за взет подкуп от 5 000 лева

Defakto.bg

Директорът на професионалната гимназия в Ихтиман Димитър Бонев е обвинен за вземането на 5 000 лева подкуп. Това стана ясно от съобщение на прокуратурата.

Първоначалната информация вчера бе, че гимназиалният директор е опитвал да изнудва местен бизнесмен, обработвал земя, която е на училището. Сега прокуратурата информира за друго – даване и приемане на подкуп, за да не се вдига арендата на обработваната земя. Вторият обвиняем очевидно е въпросният бизнесмен.

Съобщението:

„Днес, 30.12.2019 г., Окръжна прокуратура – София е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение спрямо Д.Б. и С.А. за извършено от тях престъпление по чл. 301, ал. 1 от НК. – подкуп

Д.Б. е бил привлечен към наказателна отговорност след като на 27.12.2019 г., в гр. Ихтиман, в качеството си на длъжностно лице – директор на професионална гимназия, приел подкуп в размер на 5 000 лева. Въпросната сума му била дадена за да не извърши действие по служба – да не изменя размера на наемната цена по договор за аренда, сключен през м. фeвруари 2015 г. между учебното заведение и търговско дружество. Престъпното деяние е било извършено от него в съучастие с другия обвиняем – С.А.

С постановление на прокурор от СОП двамата са били задържани за срок до 72 часа.

Предстои в съдебно заседание, което е насрочено за днес, Софийският окръжен съд да разгледа внесеното от прокуратурата искане за определяне на мярка за неотклонение“.

About De Fakto

Проверете също

ВКС образува тълкувателно дело по защитата на правото на интелектуална собственост

Във ВКС бе образувано тълкувателно дело по въпрос, свързан с производствата по защита на правото …

Ген.адвокат по българско дело: Съдът трябва да изясни дали прокуратурата защитава обществен интерес като използва лични данни по дело срещу нея

Могат ли в хода на наказателно производство да се обработват лични данни на лица в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.