Последни новини
Home / Законът / Директор на гимназия в Ихтиман обвинен за взет подкуп от 5 000 лева

Директор на гимназия в Ихтиман обвинен за взет подкуп от 5 000 лева

Defakto.bg

Директорът на професионалната гимназия в Ихтиман Димитър Бонев е обвинен за вземането на 5 000 лева подкуп. Това стана ясно от съобщение на прокуратурата.

Първоначалната информация вчера бе, че гимназиалният директор е опитвал да изнудва местен бизнесмен, обработвал земя, която е на училището. Сега прокуратурата информира за друго – даване и приемане на подкуп, за да не се вдига арендата на обработваната земя. Вторият обвиняем очевидно е въпросният бизнесмен.

Съобщението:

“Днес, 30.12.2019 г., Окръжна прокуратура – София е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение спрямо Д.Б. и С.А. за извършено от тях престъпление по чл. 301, ал. 1 от НК. – подкуп

Д.Б. е бил привлечен към наказателна отговорност след като на 27.12.2019 г., в гр. Ихтиман, в качеството си на длъжностно лице – директор на професионална гимназия, приел подкуп в размер на 5 000 лева. Въпросната сума му била дадена за да не извърши действие по служба – да не изменя размера на наемната цена по договор за аренда, сключен през м. фeвруари 2015 г. между учебното заведение и търговско дружество. Престъпното деяние е било извършено от него в съучастие с другия обвиняем – С.А.

С постановление на прокурор от СОП двамата са били задържани за срок до 72 часа.

Предстои в съдебно заседание, което е насрочено за днес, Софийският окръжен съд да разгледа внесеното от прокуратурата искане за определяне на мярка за неотклонение”.

About De Fakto

Проверете също

Бивши шефове в ГДБОП влизат в съда по обвинение за подкупи

Специализираната прокуратура внесе в спецсъда обвинителен акт срещу бившия началник на отдел “Наркотици” в ГДБОП …

На финала на мандата: Цялостна реформа на несъстоятелността

Цялостна реформа в производството по несъстоятелност, чрез изменения и допълнения на Търговския закон, предлага Министерството …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.