Последни новини
Home / Законът / Освободеният кмет на Несебър поема функциите си

Освободеният кмет на Несебър поема функциите си

Defakto.bg

Освободеният навръх Нова година след няколко месеца арест кмет на Несебър Николай Димитров реално поема изпълнението на функциите си през 2020 г.

Дотук се стигна, след като изненадващо, в рамките на два дни, специализираната прокуратура коренно промени становището си дали на свобода избраният за четвърти мандат градоначалник ще представлява опасност. Както Де факто писа, след като прокуратурата протестира пред апелативния спецсъд замяната на задържането на Димитров с парична гаранция, като изтъква големият риск на свобода той да извърши ново престъпление, а съдиите изцяло приемат тези доводи, два дни по-късно, в ново дело за мярката, държавното обвинение вече не смята, че пускането на кмета ще е опасно. И съдът му определя 50 000 лева гаранция.

Тъй като, очаквано, този път протест не е имало, Николай Димитров е освободен преди Нова година.

Той бе задържан навръх местния вот, а спецпрокуратурата го обвини за организатор на група за купуване на гласове. След изборите, отново спечелени от Димитров, зад решетките останаха той и новоизбран общински съветник, а останалите от „групата“ – освободени.

На 11 ноември на безпрецедентна церемония в общината, докаран под конвой и с белезници, кметът на Несебър положи клетва и встъпи в длъжност.

Сигналите на адвоката му Ина Лулчева, че повдигнатото обвинение не е подсъдно на спецправосъдието, дасега нямат отговор.

В анкета, излъчена по БНР днес, жители на Несебър заявяват включително, че неблагополучията на кмета се дължат на това, „че от години ГЕРБ не могат да стъпят в Несебър, явно интересите са големи“.

About De Fakto

Проверете също

ВАС отмени наредбата за безвъзмездна финансова помощ по мярка „Разнообразяване към неземеделски дейности“ от ПРСР

Върховният административен съд отмени Наредба № 30 от 11.08.2008 г. за условията и реда за …

ВСС пита „Сиела – Норма“ за пазарната стойност на машините, ако бъдат одобрени за избора на нов съдебен съвет

ВСС гласува да се отправи запитване за прогнозната  пазарната  стойност на машините,  ако се приеме, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.