Последни новини
Home / Законът / Коментар от Враца: Арестът на Нено Димов бил пресилен? Министрите и прокурорите нямаме имунитет!

Коментар от Враца: Арестът на Нено Димов бил пресилен? Министрите и прокурорите нямаме имунитет!

Defakto.bg

След обхода в село Галиче, главният прокурор Иван Гешев даде брифинг във Враца. На който коментира и ареста на бившия вече екоминистър Нено Димов. Гешев сам реши да отговори на коментарите „не е ли бил пресилен арестът на действащ министър“ (Димов даде оставка след задържането му, Бойко Борисов моментално я прие – б.р.).

Главният прокурор каза:

Дали някой ще бъде задържан, дали ще бъде осъден може да реши само българският съд. Щом българският съд е преценил задържане под стража, никой не може да го поставя под съмнение.

След като има доказателства за кметове и те са били задържани, не един и двама, по искане на прокуратурата, не виждам пречки да бъде задържан под стража и министър. Това, че си министър или друг член на изпълнителната власт, включително и прокурор, не ти дава имунитет.  Магистратите имат само функционален имунитет по досъдебните производства. Ние нямаме имунитета на членове на КС, на депутати, на президент“.

Иван Гешев отказа да коментира проверката за боклука, „докато не й дойде времето“.

Но заяви:

Като констатираме доказателства за извършени престъпления нямаме притеснения да излезем пред българските граждани и да кажем каква е ситуацията. Българските граждани и България не заслужават да бъдат превърнати в кофа за боклук или тоалетна чиния. Българската държава в лицето на изпълнителната власт, които са пред вас, съдебната власт, в мое лице, е на мястото си. Както казваше баба ми – кой каквото си е надробил, да го сърба“.

About De Fakto

Проверете също

Европейският съд: липсата на гъвкавост при определяне на съдебните такси води до ограничаване на достъпа до съд

Доц. Светла Маргаритова На 2 април 2020 г. Европейският съд постанови решението Chorbadzhiyski and Krasteva v. Bulgaria (Application no. 54991/10), …

Президентът: Дарението има смисъл, когато е навреме и далече от камерите, другото е суета и популизъм

 Румен Радев призова депутатите да дарят и заплатите си за март На среднощните призиви в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.