Последни новини
Home / Законът / Ревизоро стана министър на водите с гласовете на ГЕРБ и Патриоти

Ревизоро стана министър на водите с гласовете на ГЕРБ и Патриоти

Defakto.bg

Със 111 „за“ и 96 „против“, без „въздържали се“, Емил Димитров-Ревизоро бе избран от парламента за нов министър на околната среда и водите. Той е от квотата на Обединени патриоти, предложен е от ВМРО.

Кандидатурата му беше подкрепена от ГЕРБ и Обединени патриоти, „против“ гласуваха от БСП и ДПС, а депутатите от „Воля“ напуснаха залата и не участваха в гласуването.

Народното събрание освободи от поста Нено Димов.

Емил Димитров положи клетва пред парламента. „Не мога три години да работя в определена посока и да кажа – добре ми е в парламента. Поставил съм сенчестия бизнес на светло. Отговарял съм за приходната част и съм срещал разбиране. Това е причината да не ходя в Перник, това е, аз съм роден в Перник“, обяви от трибуната новият министър.

Кристиан Вигенин от БСП попита защо само Нено Димов е „на топло в ареста”, а други, съобщавайки името на регионалния министър Петя Аврамова, са си на „топло у дома”. „Единствената цел на управляващите е да изкарат пълния си мандат, без значение цената, която ще платят българските граждани. Това е управление, което няма план за страната, работи на парче“, заяви той.

От левицата настояваха също да разберат къде е премиерът Бойко Борисов (той е в Египет за откриването на нова военна база на Червено море) и дали с отсъствието си не се разграничава от номинацията.

Предлагате ни кандидатурата на г-н Димитров, когото познаваме като колега, но той няма експертизата по въпросите, които дискутираме“, категоричен бе Крум Зарков.

Дора Янкова прикани за пълна проверка как се изпълняват проектите във водния сектор.

Александър Ненков (ГЕРБ) опонира – има виновни лица за водната криза, които трябва да понесат отговорност, ако се докаже тяхната вина. Според него прокуратурата ще потърси отговорност на всеки, отговорен за кризата в Перник.

Александър Сиди (ВМРО) обвини левицата, че нямат основание да критикуват по темата „екология“. Красимир Богданов каза: „Емил Димитров има безспорни качества, доказа като директор на Агенция „Митници“, че е коректен и обективен човек“.

About De Fakto

Проверете също

Окръжен съд – Пловдив отказа на КПКОНПИ да конфискува 6,8 млн. лева на Вълчо Арабаджиев – син

Антикорупционната комисия ще трябва да плати и държавната такса по делото от над 272 хил. …

Доклад на Комитета против изтезанията: В България продължава да цари предубеждение към болните с психични разстройства

Комитетът за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото отношение и наказание към Съвета на Европа представи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.