Последни новини
Home / Законът / Съдът остави за постоянно в ареста задържания за убийството в Галиче

Съдът остави за постоянно в ареста задържания за убийството в Галиче

Defakto.bg

Задържаният за убийството в Галиче  17-годишен Аксел Олеков остава за постоянно в ареста, реши врачанския окръжен съд. Непълнолетният вече направи пълни самопризнания. Убийството на 18-годишната Андреа стана в нощта срещу 11 януари.

В съдебното заседание Олеков казва, че  съжалява за стореното.  Прокурорът Красимир Невенов настоя категорично непълнолетния да бъде оставен в ареста, тъй като е криминално проявен, има две безпричинни нападения над полицай от Бяла Слатина, възрастен човек от Галиче и е осъден на пробация. Според обвинението са събрани достатъчно доказателства, които позволяват на обвиняемия да се повдигнат обвинения за престъпление по чл. 116 от НК за убийство, извършено по особено мъчителен начин, с особена жестокост и убийство с цел да бъде улеснено или прикрито друго престъпление.

Служебният защитник на младежа също настоя той да бъде оставен в ареста, защото ако му бъде наложена друга мярка за неотклонение, съществува опасност от ескалация на общественото напрежение.

Аксел Олеков е осъждан два пъти, няма основно образование.   През м. септември 2019 г., по споразумение с прокуратурата, му е било наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за нанесена телесна повреда.

Делото, водено във  Враца е  взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – София.

Случаят предизвика напрежение във врачанското село. От ГЕРБ вече заявиха, че ще предложат промени в Наказателния кодекс. Идеята е възрастта да не е условие за намаляване на присъдата, при толкова тежки престъпления.

About De Fakto

Проверете също

Под условие: Противоепидемичните маски падат от сряда за работни колективи до 7 души

От сряда, 16 юни,  работните колективи до 7 души могат да  свалят противоепидемичните маски, като …

“Опасността от съдебна реформа по модел 4 отмина!” Виж ти, изненада!

Но европроектът трябва да бъде довършен и отчетен, иначе – плащаме всички Какофонията – меко …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.