Последни новини
Home / Законът / Адвокат Стефан Марчев: Какъвто и да е Законът за адвокатурата, чисти избори се правят от чисти хора

Адвокат Стефан Марчев: Какъвто и да е Законът за адвокатурата, чисти избори се правят от чисти хора

Defakto.bg

Следващата седмица софийските адвокати ще изберат свой  председател.  Шестима са кандидатите за поста на най-голямата адвокатска колегия в страната, в която членуват 6 159 адвокати.  Сред тях е  адвокат Стефан Марчев.  Пред БНР той заяви, че броят  на кандидатите да оглавят САК е една възможност на столичните адвокати да изберат онзи,  когото  смятат, че няма да подведе доверието им и ще работи за интересите на гилдията.

Опитваме чрез съвременните средства за комуникация да представим конкретните си предложения за подобряване на работата на адвокатурата на максимално голям брой колеги… Законът за адвокатурата е стар и неадекватен на съвременните отношения. Не урежда ясно процедурата по избори, което води до продължителни съдебни оспорвания на изборите. Каквито и правила да приемем в Закона за адвокатурата, чисти избори се правят от чисти хора“.

Според Марчев е важно да се разбере, че адвокатите са една общност и че всеки един адвокат може да среща съмишленици в органите на адвокатурата:

„Проблемите на адвокатурата могат да бъдат решени от хора, реализирали се професионално. Заемането на тези постове не е стремеж към пост, а желание да се постигне пренасяне на професионалната реализация към имиджа на професията“.

Следващата седмица се очаква да бъдат  публикувани резултатите от анкета, направена сред столичните адвокати с въпроси какво желаят да се промени и какви искат да са взаимоотношенията им с ръководството  САК.  Отговорите до момента са много интересни, каза  Марчев.  Според него всеки един адвокат трябва да среща съмишленици в органите на адвокатурата, а  за да е силна и единна,  трябва да се чува мнението на всички общности в нея.

About De Fakto

Проверете също

В медиите от седмицата: Съдът обяви бруталните арести на студенти от лятото на протестите за незаконни

Арестът на студента Евгени Марчев, който бе и пребит от полицията по време на антиправителствените …

Бойко Рашков пред групата за мониторинг: Липсата на контрол върху главния прокурор е сериозен проблем за върховенството на правото

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е заявил, че Главният прокурор е един от сериозните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.