Последни новини
Home / Законът / Гешев нареди проверка на организаторите на Луковмарш

Гешев нареди проверка на организаторите на Луковмарш

Defakto.bg

Главният прокурор Иван Гешев разпореди на Софийска градска прокуратура незабавна проверка по реда на гражданско-съдебния надзор за законосъобразност на дейността на сдружение „Български национален съюз – „Еделвайс“, съобщава пресцентърът на държавното обвинение.

Сдружението е организатор на  факелното шествие Луковмарш на  22 февруари 2020 година, но събитието е забранено със заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова по  Закона за политическите партии.   Всяка година провеждането на Луковмарш  предизвиква остри полемики.   Поради  близките връзки на генерал Христо Луков с  националсоциалистическия режим на Третия Райх, оценките за него  са крайно противоречиви исторически и политически .

В съобщението на прокуратурата се казва още, че ако бъдат установени данни за престъпление от общ характер,  градските прокурори  трябва своевременно да уведомят   главния прокурор.

About De Fakto

Проверете също

Излезе от печат сборник с тълкувателните решения на Конституционния съд (1991–2020)

Сборник на задължителните тълкувания на основния закон от  Конституционния съд,  от  създаването му  през 1991 …

408 кандидати за младши прокурори допуснати до устен изпит, местата са 29

408  от 738 кандидати за младши прокурори са допуснати до устен изпит в конкурса, който …

Един коментар

  1. Тодор Тодоров

    Значи, да се проверяват патриотичните организации, които организират Луков марш. Та ние организираме и редица шествия за много други случаи. Например за Ньой в Пловдив, за Васил Левски в Ловеч и Карлово, за Ботев в Калофер, за десетки забравени български патриоти, защитавали България във войните за национално обеденение. Или за Димитър Списаревски, защитавал България от англо-американските въздушни терористи, бомбардирали София и страната. За избитите от комунистическия режим герои. Значи да почиташ нашите славни герои е престъпление и главната прокуратура ще ни разследва. А защо не разследва враговете на България от разните НПО-та като Хелзинския Комитет, Америка за България, Шалом, и защо не разследват организаторите на содомитския гей парад??? Или като са тръгнали да разследват, да започнат от своята престъпна власт!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.