Последни новини
Home / Законът / Определиха чрез жребий неправителствените организации в Съвета за съдебна реформа

Определиха чрез жребий неправителствените организации в Съвета за съдебна реформа

Defakto.bg

Изтеглен днес в Министерството на правосъдието жребий определи неправителствените организации (НПО), които ще участват като членове на Съвета за съдебна реформа през първото и второто полугодия на 2020 г.

Жребият е изтеглен от журналисти, сред като към медиите бе отправена покана да участват в процедурата. Тегленето е станало в присъствието на министър Данаил Кирилов, заместник-министър Десислава Ахладова, членове на неправителствени организации.

Така през първото полугодие в Съвета ще членуват Фондация „Институт за пазарна икономика, Сдружение „Международен правен център – Интернешенъл Лигъл Адвайз Център“, Сдружение „Клуб на адвокатите франкофони“; Сдружение „Център за съзидателно правосъдие“ и Фондация „Български институт за правни инициативи“. През второто полугодие членове ще са Фондация „Институт за пазарна икономика“; Сдружение „Център за съзидателно правосъдие“, Фондация „Български институт за правни инициативи“, Сдружение „Програма за развитие на съдебната система“ и Сдружение „Национална мрежа за децата“.

Жребият е в изпълнение на разпоредбата на чл.3, ал.5 от Постановление № 3 на Министерски съвет от 13 януари 2016 г., според която, когато на критериите за членство в Съвета отговарят повече от 5 неправителствени  организации, те се определят в два различни жребия за срок от 6 месеца.

„Организациите, които не са избрани за съответното полугодие, могат да присъстват на заседанията на Съвета като наблюдатели, да се изказват и да изразяват становища по всички дискутирани теми“, е заявил министър Кирилов след жребия. Следващото заседание на Съвета ще е на 28 януари.

About De Fakto

Проверете също

Омбудсманът внесе в НС предложение да отпаднат глобите за платена, но сгрешена винетка

Омбудсманът Диана Ковачева внесе в парламента промени в Закона за пътищата и Закона за движение …

Решението за конкурса за назначение на 28  длъжности „прокурор” в районните прокуратури е обнародван в „ДВ“

Решението на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за обявяване на конкурса за първоначално назначаване и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.