Последни новини
Home / Законът / Стефан Марчев и Александър Машев отиват на балотаж за председател на Софийския адвокатски съвет (допълнена)

Стефан Марчев и Александър Машев отиват на балотаж за председател на Софийския адвокатски съвет (допълнена)

Defakto.bg

Тотални „допълнителни“ избори за всички управителни органи

Нито един от шестимата кандидати за председател на Софийския адвокатски съвет не бе избран от раз. За това двамата с най-много получени гласове – Стефан Марчев и Александър Машев отиват на балотаж.

Стефан Марчев

В надпреварата води Марчев с 847 гласа, Машев е получил 698.

Резултатите от гласуването, започнало вчера сутринта и продължило до късно, бяха оповестени в късния следобед.

Избирателната комисия отчита 1827 пуснати бюлетини, 1793 действителни гласове и 34 недействителни. Правилото е, че за избор от раз се иска да са получени повече от половината от действителните гласове, в случая 897.

Резултатите са:

Александър Машев

Александър Машев –  698 гласа,

Владислав Янев – 48 гласа,

Петър Антонов – 29 гласа,

Пламен Джуров – 18 гласа,

Райна Аврамова – 153 гласа,

Стефан Марчев – 847 гласа.

Решението на Избирателната комисия за балотаж подлежи на обжалване пред Висшия адвокатски съвет в 7-дневен срок. Но балотажът, по закон е в първата неделя на февруари – в случая 2 февруари.

Стефан Марчев и Александър Машев предварително се сочеха като очаквани фаворити в надпреварата. Де факто публикува вижданията и на двамата за бъдещото управление на столичната адвокатура.

Тотални балотажи

Интересното е, че след първото гласуване няма нито един избран член на Софийския адвокатски съвет. На Общото събрание на 25 януари бе гласувано САС да е с 15 редовни членове (заедно с председателя) и с 12 резервни.

За този вот Избирателната комисия обявява 1827 пуснати бюлетини, 1791 действителни гласове и 36 недействителни. Както и 26 мандата за разпределяне (членовете на съвета са толкова, без председателя).

При това положение на втори избор на 2 февруари отиват всички 81 кандидати за САС, тъй като нито един от тях не е постигнал мнозинство от повече от половината действителни гласове, в случая – 896.

Няма нито един избран член и на Контролния съвет, които са общо 7. В това гласуване пуснатите бюлетини са били 1827, действителните гласове 1714, недействителните 113. За избор са се искали 857 гласа. На 2 февруари отново ще се гласува за всички 20 кандидати.

На балотаж отиват и двама от петимата кандидати за председател на Дисциплинарния съд. На 2 февруари в повторния избор ще участват Пламен Ангелов (622 гласа) и Трендафил Трендафилов (767 гласа).

В този вот броят на действителните гласове е бил 1687, законовото мнозинство – 844 гласа.

Без избор е и целият Дисциплинарен съд – от 15 човека. На допълнителен избор отиват всички 39 кандидати.

Дотук от раз софийските адвокати успяха да изберат само седем свои представители за предстоящото Общо събрание на адвокатурата, което ще изслушва и приема – или не – отчетите на висшите си органи. При квота за САК от 154 човека и номинирани 314 кандидати избраните от раз са:

Александър Пелев, Владимир Кинкин, Георги Гайдаров, Георги Димитров, Георги Хорозов, Емил Георгиев, Ценимир Братоев.

Всички останали отиват също на допълнителен избор.

 

About De Fakto

Проверете също

Ивайла Бакалова към депутатите: Мартин Нотариуса съществува заради болната ни съдебна система, не пропускайте кръга на Петьо Еврото, той е по-силен

Сменете си адвоката,  с Лулчева няма как да се получат нещата, препоръчва Нотариуса на Ивайла …

Защо АС – София потвърди отказа на СГС да пусне предсрочно на свобода един от убийците на студента Стоян Балтов

  Апелативен съд София потвърди отказа на СГС  за предсрочно освобождаване от затвора на  Александър …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.