Последни новини
Home / Законът / Даниела Гюрова получи втори мандат като районен прокурор на Дупница

Даниела Гюрова получи втори мандат като районен прокурор на Дупница

Defakto.bg

Единодушно, с 10 “за” Прокурорската колегия на ВСС избра Даниела Гюрова за районен прокурор на Дурница за втори мандат. Конкурент й бе обвинителят от града Ивайло Иванов, който остана недопкрепен от никого и даже разкритикуван от Иван Гешев за “популизъм”.

След оставката на Пламена Цветанова в колегията са с един човек по-малко.

Даниела Гюрова работи като прокурор в Дупница от 2001 г., после е зам.-районен прокурор, от 2014 г. е районен прокурор първи мандат

Ивайло Иванов от 1995 г. е в РП-Дупница, бил е зам.-районен прокурор, после прокурор.

Пред кадровиците Гюрова отчете добри резултати в работата, своевременно приключване на преписките и на бързите производства – основно за пътни произшествия и свързани с дейността на многото автокъщи в района. На въпрос за преструктурирането на съдебната карта предвид факта, че в Кюстендилския регион има само две РП, с изравнена натовареност и численост, каза: Преструктурирането е необратим процес и дава своите резултати. Но конкретно за нашия регион е добре да има задълбочен анализ дали окрупнената структура ще е ефективна”. А като най-голямо предизвикателство пред себе си очерта проактивната медийна политика.

Ивайло Иванов, на свой ред призна, че е имал  “лична и професионална комфортност в мандата на Гюрова”. Но обяви, че в последните 5 г. е имало “изключителна дебалансираност на натовареността на прокурорите и драстична разлика с тази на административните ръководители”. Заяви и за “еклектична страхлива политика спрямо медиите”, ангажира се да осигурява публична институционална подкрепа на несправедливо взети на прицел магистрати, да възстанови “личиня и професионален диалог” в РП-Дупница, както и за 100 % натовареност на административиня ръководител.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Окончателно, съдът отмени спирането на небостъргача “Златен век”

С окончателно решение Върховният административен съд (ВАС) отмени спирането на строежа на небостъргача на Артекс …

БХК: Стрелбата в метрото срещу Соня Павлова е основано на пола насилие

Деянието не е извършено при условията на домашно насилие, а в българското законодателство няма мерки …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.