Последни новини
Home / Гостува ни / Подслушват президента – това е официализирано беззаконие, разгул на антиконституционни и противоправни действия

Подслушват президента – това е официализирано беззаконие, разгул на антиконституционни и противоправни действия

Defakto.bg

Коментар на психиатъра  д-р Николай Михайлов в  „Лице в лице“ за разпространените от прокуратурата подслушани със СРС разговори  на президента

 

Това е много груба игра без оглед на публичното впечатление.  Играе се нагло – с ботушите и се мобилизират хора от този тип, които не само умеят тази игра, но се забавляват с нея.  Част от публиката също се забавлява, но човешката нормалност е разярена. Това е нещо от страницата на халюцинациите.  Актьорите са уродливи.  Какво става с прокуратурата и с президента?! Това е разгул на антиконституционни и противоправни действия – подслушват президента, избран от народа.  Действа се спрямо него с бухалка. Става ясно, че всеки без изключение може да бъде изгърбен с куката на беззаконието, наричащо себе си правосъдие.

Главният прокурор е изведен като арбитраж на българския политически процес. Той наказва тези, които в конюнктурната ситуация нарушават нечии интерес. Президентът нямаше да го сполети това, ако думите му нямаха ефект.  Това е толкова грубо!  Това, което се разигра от прокуратурата доказва смисъла на искането на президента за промени в конституцията що се отнася до съдебната власт.

При едно здраво общество това трябва да мобилизира енергия на голяма съпротива. За да се намери добро в злото, ще трябва да стане ясно, че промените в съдебната система са императивни. Ние имаме дълга да последяваме тази илюзия.

Това е мафия.

Разгул на антиконституционни и противоправни действия от най-високо място. Подслушват президента на републиката, който е избран с пряк народен вот, олицетворява нацията, има силует на човек, който се грижи да изразява собствените си словесни прояви.

Посрещнат е от тези, които се чувстват уязвени, с една така откровена бухалка, че става съвършено ясно: всеки без изключение може да бъде издърпан с тази кука на официализираното беззаконие, което нарича себе си правосъдието, защото главният прокурор е изведен като някакъв своебразен арбитраж на българския политически процес. Той цензурира и разпределя ролите, за да накаже тези, не които са провиняват от гледна точка на закона, а които в конюктурната ситуация нараняват нечий интерес.

Държавният глава е подслушван – това представлява престъпление.  Започна се с един особен съспенс – на държавната измяна, за да притихнем и да чакаме как ще се разгърне представлението нататък. Пошлост – някакъв генерал съобщава някакви неща, които президентът изслушва. От това се вади заключение, че президентът крие документи, крие истина, пречи на правосъдието, следователно е виновен в държавна измяна и в нарушение на конституцията

Това при едно здраво неапатично общество би трябвало да мобилизира енергия на много остро отрицание и на голяма съпротива. Съпротивата е абсолютно задължителна. Не става дума за силова акция. Народът трябва да изрази собственото си мнение по въпроса ние правова държава ли сме или на  хора, които управляват през институциите според неписан закон.

 

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС: Не желая да бъда в адвокатския съвет на Валя Гигова, „за да владея адвокатурата“

Известният  наказателен адвокат  Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС и от поста на негов зам. …

Президентът към адвокатите: С ваша помощ трябва да се сложи край на паралелното правосъдие в частни клубове

За мен е привилегия да пристъсвам на Общото събание на адвокатите в България – това …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.