Последни новини
Home / Законът / Третото правителство на Борисов оцеля с гласовете на “Атака” и “Воля”

Третото правителство на Борисов оцеля с гласовете на “Атака” и “Воля”

Defakto.bg

С гласовете на депутатите от т.нар. опозиция парламентът отхвърли вота на недоверие към правителство на Бойко Борисов,  внесен от БСП заради водната криза в Перник, мръсния въздух в редица градове и вноса на отпадъци.

Правителството запази позиции с  124 гласа от  ГЕРБ, “Обединени патриоти” и “Атака” гласуваха “против”.  Мнозинството от депутатите на “Воля” гласуваха “въздържал се” (9 от общо 12 представители от групата).  Предложението на БСП бе подкрепено само от ДПС, общо гласовете “за” бяха 102.

Общо гласуваха 235 народни представители.

Официално кабинетът има  подкрепата на 116 народни представители от ГЕРБ и “Обединени патриоти”, но партиите с претенции за опозиция, го подкрепиха.

Депутатите от групите на “БСП за България” и ДПС са 109 – от зала отсъстваше Делян Пеевски (ДПС), който не ходи на работа  и Донка Симеонова (БСП) по здравословни причини.  В Народното събрание бяха голяма част от министрите, но не и премиерът Бойко Борисов,  традиционно отсъстващ и от дебатите.  По правилник той не е длъжен да присъства, заяви председателя на парламента Цвета Караянчева.

About De Fakto

Проверете също

Лозан Панов предложи критерии за анализа на спецправосъдието. Дайте ни ден да осмислим, призоваха кадровици

Лозан Панов е предложителят на критериите и обхвата на анализа за спецсъдилищата. Дайте ни шанс …

Назначиха Димитър Фикиин в Софийския апелативен съд, повишиха още четирима във ВАС

Доскорошният председател на Военно-апелативния съд Димитър Фикиин (на снимката) бе преназначен в цивилния Софийски апелативен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.