Последни новини
Home / Законът / Доживотен затвор без право на замяна получи убиецът на 7-годишната Кристин от село Сотиря

Доживотен затвор без право на замяна получи убиецът на 7-годишната Кристин от село Сотиря

Defakto.bg
Заради прострелването на двата му крака, подсъдимият Мартин Трифонов се явява пред съда в инвалидна количка

Доживотен затвор без право на замяна получи Мартин Трифонов,  подсъдим в опит за изнасилване, блудство и убийство на 7-годишната Кристин от с. Сотиря, извършено по особено мъчителен за детето начин, и с особена жестокост. Присъдата за престъплението от 15 август 2019 г. е на Сливенския окръжен съд.

Според събраните доказателства, ДНК експертиза и лични самопризнания е доказано,  че Трифонов е извършил престъплението по особено жесток и мъчителен за жертвата си начин.  Той е осъден и по трите обвинения – за убийство, изнасилване и блудство, като  съдът постановява присъда по най-тежкото от тях.

Наложено му е наказание от 20 години „лишаване от свобода“ по обвинението за опит за изнасилване на пострадалото момиче.  Получил  е  10 години  и  по повдигнатото му трето обвинение – извършване на блудствени действия.  Последните две деяния са извършени след като Мартин Т. е привел малолетното момиче в безпомощно състояние, използвайки сила.

По време на днешното заседание е изслушан патоанатомът д-р Тома Чаушев, изготвил съдебно-медицинската експертиза след убийството. Той е заявява, че нанесените рани на детето не са били съвместими с живота и изнася  потресаващи факти за жестокоста, с която са извършени от Трифонов.

В съдебната зала са  изслушани и четиримата свидетели по гражданския иск, които заявяват, че  след загубата майката, бабата и дядото на детето си продават къщата и искат да напуснат село Сотиря, защото там всичко им напомня за детето.

Произнесената в съдебна зала доживотна присъда предизвика бурни емоции в роднините на убитото дете.

Бабата на Кристин Милка Георгиева коментира присъдата:

„Наистина постигнахме нещо – първа крачка в промяната на НПК. Ако все пак обжалват и делото тръгне в друга посока, пак ще бъдем пред София, както бяхме предния път.

 

Тази присъда трябва да подейства като превенция срещу бъдещи тежки престъпления:   „Вече тези, които са решили да правят подобно нещо, няма да се разминат като този от Русе, този от Горна Оряховица, които получиха по 30 години“, заяви адвокатът на Георгива.

Съдът е уважил и гражданските искове на близките на пострадалата, на които Мартин Т. трябва да заплати общо 600 000 лв. за нанесени неимуществени вреди.
Присъдата на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас.

About De Fakto

Проверете също

Иван Гешев пред студенти и преподаватели от УниБИТ: Няма причина България да не е в Шенген

  „Няма причина да не бъдем приети в Шенген, покрили сме стандартите. Но преекспонирането на …

Мнозинството в парламента окончателно наложи замисъла си за промени в Изборния кодекс

Парламентът прие окончателно на второ четене промените в Изборния кодекс (ИК). Един от най-характерните коледни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.