Последни новини
Home / Законът / От президентството: Гешев не е привикван, а канен заради шпионския скандал

От президентството: Гешев не е привикван, а канен заради шпионския скандал

Defakto.bg

Опитът на главния секретар на президента да се свърже с главния прокурор няма отношение към внесеното от прокуратурата искане за тълкуване на разпоредбите на чл.103 от Конституцията – това съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Прессъобщението е в отговор на журналистически въпроси  по повод днешните публични коментари  на главния прокурор, а именно:  “Не може главният прокурор да бъде привикван с есемеси от едно лице, вероятно същият Митко, на който вероятно президентът Радев казва да смачка проверката на антикорупционната комисия по отношение на съпругата му”.

Отправената покана към главния прокурор за среща с държавния глава е за предоставяне на информация за поредния шпионски скандал преди годишната пресконференция на президента“, се казва в  съобщението на прессекретариата.

За действията на прокуратурата по искането за тълкуване на разпоредбите на чл.103 от Конституцията президентската институция научи от медиите впоследствие, посочва прессъобщението.

Допълнено е: „Внушенията, че президентът е наредил да се смачка проверка на антикорупционната комисия, са манипулативни и не отговарят на истината“.

Изглежда  главният прокурор более за отношенията  с държавния глава и върховен главнокомандващ, защото не спира да фокусира общественото внимание върху тях, въпреки, че безпрецедентно ги “замрази” в сряда,  коментират наблюдатели.  Така вниманието  не слиза и от незаконно разпространените записи от СРС срещу началника на ВВС, президената и останалите участници в подслушани разговори по неясно кога образувано дело, а това не носи юридически ползи на институцията прокуратура, смятат  те.

About De Fakto

Проверете също

В правилника на НС: Депутатските заплати непипнати, засега. Без “нови” закони за второ четене, 6 наказания за неприлично поведение в зала

Временната комисия отказа да задължава главния прокурор да предоставя и данни от висящи разследвания Депутатските …

Протокол № 15 на Евроконвенцията за правата на човека влезе в сила – промените

Нов Πpoтoĸoл № 15 нa Eвpoпeйcĸaтa ĸoнвeнция зa зaщитa нa пpaвaтa нa чoвeĸa и ocнoвнитe …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.