Последни новини
Home / Законът / И третият заместник на Гешев, Пламена Цветанова, встъпи в длъжност

И третият заместник на Гешев, Пламена Цветанова, встъпи в длъжност

Defakto.bg
Снимки на държавното обвинение – за спомен и архив от встъпването – Гл. прокурор със заместника си Пламена Цветанова

Доскорошният член на ВСС Пламена Цветанова официално встъпи в длъжност като заместник на главния прокурор Иван Гешев при ВКП, съобщи държавното обвинение.

“На основание чл.160, във връзка с чл.168, ал. 3 от ЗСВ Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) назначи на 29.01. 2020 г., г-жа Цветанова на длъжност „заместник на главния прокурор“ при ВКП, считано от датата на встъпване в длъжност”. Това стана след като  Пленумът на ВСС прие подадената от нея оставка като член на съвета.

Гл.прокурор със заместниците си Пиронева и Филипова

На 20 януари стана известно, че гл. прокурор  Иван Гешев е избрал и предложил за свои земестници три дами –  Красимира Филипова от ВКП, Десислава Пиронева от Софийската градска прокуратура и членът на Висшия съдебен съвет Пламена Цветанова, следовател от НСлС.

Красимира Филипова е новият   ръководител на Върховната касационна прокуратура, Десислава Пиронева  –  зам.-главен прокурор във Върховната административна прокуратура, а  Пламена Цветанова –  зам.-главен прокурор при ВКП.

Цветанова е  член на Висшия съдебен съвет от 2017 г. , номинирана от ДПС от парламентарната квота. Преди това бе  завеждащ икономическия отдел в националното следствие.   Следовател е от 1994 г., започва в районна следствена служба в София, после работи в столичната следствена служба, от 2002 г. е в НСлС, от 2014 г. – завеждащ отдел в НСлС.

About De Fakto

Проверете също

Съветът на Европа: България трябва да работи още по подобряване на условията в затворите

  Достъпът до медицинско обслужване, до хигиенни консумативи, до съд в делата за жестоко, нечовешко …

Правителството одобри 123,8 млн. лева за избори на 14 ноември в два тура

Със свое постановление правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.