Последни новини
Home / Законът / Решенията за конкурси за първоначално назначаване в СГС и в Окръжен съд – Враца излязоха в „Държавен вестник“

Решенията за конкурси за първоначално назначаване в СГС и в Окръжен съд – Враца излязоха в „Държавен вестник“

Defakto.bg

Решенията за датата, часа и мястото на провеждане на писмен изпит в конкурси за първоначално назначаване на съдии са обнародвани в „Държавен вестник“. За това информират кандидатите от ВСС.

Конкурсите се провеждат по правилата на съдебния закон преди последните промени, които зачертаха задължителните „външни“ назначения на районно и окръжно нива. В случая става дума за първоначално назначаване на граждански съдии в софийския градски съд (СГС) и на наказателни в Окръжен съд – Враца.

Съобщението на ВСС:

Уведомяват се всички участници в конкурсите за първоначално назначаване на длъжност „съдия“ в Софийски градски съд-гражданска колегия и в Окръжен съд-Враца-наказателна колегия, че решенията на Съдийската колегия на ВСС по протокол № 3/04.02.2020 г. за определяне на датата, часа и мястото на провеждане на писмения изпит по всеки конкурс, са обнародвани в ДВ, бр. 12/11.02.2020 г., както следва:

• ЗА „СЪДИЯ“ В СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД-ГРАЖДАНСКА КОЛЕГИЯ – дата – 20 март 2020 г. /петък/, час – 9:00 ч., място – зала № 42, сградата на Националния институт на правосъдието, ул. „Екзарх Йосиф“ № 14, гр. София

  • ЗА „СЪДИЯ“ В ОКРЪЖЕН СЪД-ВРАЦА-НАКАЗАТЕЛНА КОЛЕГИЯ – дата – 27 март 2020 г. /петък/, час – 9:00 ч., място – зала № 42, сградата на Националния институт на правосъдието, ул. „Екзарх Йосиф“ № 14, гр. София

Разпределението на кандидатите по зали е публикувано на интернет страницата на Висшия съдебен съвет, в раздел Важно/Конкурсни процедури.

Кандидатите ще се допускат в залата от 8:00 ч., след представяне на лична карта и полагане на подпис в присъствен списък. Същите следва да спазват реда и условията за провеждане на писмените изпити, регламентирани в Раздел ІІІ на Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт.

Съгласно Наредбата, в изпитната зала няма да бъдат допускани кандидати с мобилни телефони, компютри или други технически устройства, както и не се разрешава ползването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика. В тази връзка явяващите се на изпита кандидати следва да носят нормативни актове без такива приложения или при наличие на такава практика същата да е ограничена по начин, непозволяващ ползването й.

About De Fakto

Проверете също

Президентът: Силно се надявам, че приетия механизъм за контрол на гл.прокурор не е маскарад в парламента

  Парламентът много трудно ще навакса за 3 дни пропилените 3 месеца за осъществяването на …

Министър Зарков: На действащия парламент му остава една седмица живот и едно важно изпитание – НПК

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков, който е на визита в  САЩ, следи ставащото със …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.