Последни новини
Home / Законът / Румен Радев: Методите на премиера издават битието му от началото на прехода, „номерът с пречистващата оставка“ вече няма да мине

Румен Радев: Методите на премиера издават битието му от началото на прехода, „номерът с пречистващата оставка“ вече няма да мине

Defakto.bg

Коментар на последните събития в държавата днес направи и президентът Румен Радев, който очевидно не е получил отговори на въпросите, които зададе към премиера и главния прокурор след „пускането“ от държавното обвинение на негови записани разговори, които се оказа, че били правени от ДАНС.

Сутринта от Чирпан, по време на поредна акция, Иван Гешев този път обяви как последната седмица всеки се опитвал да дава акъл на прокуратурата, като цитира включително и премиера, който казвал „кой да размаже прокуратурата и кой не“ (има се предвид кого – б.р.).

Изказването на президента, на свой ред, бе изцяло адресирано към министър-председателя. Румен Радев заяви: Премиерът използва службите за свои политически цели – на прокуратурата указва кого да „размаже“, дори полицията е ангажирана и впрегната да респектира несъгласните българи.  Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с копойски методи.

Той  (Борисов б.р.) се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, впрочем, както прави винаги. Ако може, да скрие и този скандал в зайчарника, в който не остана място за скандали.

В безсилието си г-н Борисов атакува и моето семейство. За съжаление въпреки 20-годишния престой във властта методите на министър-председателя издават битието му от началото на прехода. И ако някой трябва да се страхува от оставането на власт това е самият г-н Борисов. Скандалите, кризите, разкритията за грандкорупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското му безсилие и зависимост. Но драмата на г-н Борисов е, че осъзнава, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка няма да мине. Защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението. Затова напълно разбирам и неговата растяща нервност„.

 

About De Fakto

Проверете също

КС допусна искането на президента срещу „енергийните вноски“ върху вноса и транзита на природен газ през България

Единодушно с 10 гласа КС допусна за разглеждане исканет он държавния глава срещу   „енергийни вноски“ …

Мнозинството българи не разбират нуждата от промени в Конституцията, 74 на сто не одобряват смяна на националния празник

Мнозинството от българите не разбират нуждата от промени в Конституцията, а 95% нямат или имат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 + 10 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.