Последни новини
Home / Законът / Обвиниха задочно трима руски граждани за опит за убийство на баща и син Гебреви

Обвиниха задочно трима руски граждани за опит за убийство на баща и син Гебреви

Defakto.bg

Имало още 4 опита за покушение, два в чужбина, за които Гебрев не бил съобщил

Ново съобщение, мотивирано с „високия обществен интерес“, оповести прокуратурата. В него се обявява за повдигнати задочни обвинения срещу трима руски граждани за опита за убийство на Емилиян Гебрев, неговия син Христо Гебрев и директора в „Емко“ Валентин Тахчиев през 2015 г. Нещо повече – заявява се за установени още 4 други опита за покушение срещу Емилиян Гебрев преди това, два от които в чужчина, за които нямало заявления.

През януари тази година на страницата на ПРБ бяха публикувани кадри от записи на охранителни камери от подземния паркинг на „Емко“ също от 2015 г., на които се вижда обикалящ мъж (лицето му не се виждаше).  Подсказването беше, че въпросният мъж може би е отровителят.

Съобщението от днес:

„Във връзка с воденото разследване под надзора на Софийската градска прокуратура (СГП), касаещо опита за убийство на лицата Емилиян Гебрев, Христо Гебрев и В. Т. и предвид високия обществен интерес, Пресцентърът на ПРБ предоставя следната допълнителна информация:

СГП повдигна задочни обвинения на три лица – руски граждани, а именно: Сергей Викторович Павлов /SERGEY VIKTOROVICH PAVLOV/, Сергей Вячеславович Федотов /SERGEY VIACHESLAVOVICH FEDOTOV/ и Георги Горшков /GEORGI GORSHKOV/.

В хода на разследването е установено, че посочените лица никога не са предприемали пътувания извън страната си под действителната им самоличност. През годините същите са ползвали различни международни паспорти с фалшива самоличност. За обвиняемия Сергей Викторович Павлов е установено, че същият е ползвал самоличността на лице с инициали С.В.Л. За обвиняемия Сергей Вячеславович Федотов е установено, че същият е ползвал и самоличността на лице с инициали Д.В.С. За обвиняемия Георги Горшков е установено, че същият е ползвал самоличността на лице с инициали Е.А.Г. Понастоящем и тримата, привлечени като обвиняеми, живеят в гр. Москва, Русия.

Разследващите са събрали данни и относно наличието на още четири други опита за покушение по отношение на Емилиян Гебрев – всичките предхождащи разследвания от СГП. Установено е, че два от тези опити са станали извън пределите на България, без Емилиян Гебрев да е заявявал за тяхното извършване“.

 

About De Fakto

Проверете също

Съдия Лозан Панов: Как секретни данни за евентуално престъпление на и.ф. главен прокурор Сарафов, се оказаха в подчинената му прокуратура?!

 По какви причини Инспекторатът към ВСС досега не е проверявал Софийска градска прокуратура и как …

Галина Захарова, председател на ВКС: Няма как да се оправдаваме, че не сме знаели за случващото се в съдебната система

Мрежите за влияние трябва да се разследват едновременно Работата на прокуратурата е засенчена от съмнения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.