Последни новини
Home / Законът / Момчил Добрев, обвинен за заплахата към съдия Райна Мартинова, с потвърден „домашен арест“

Момчил Добрев, обвинен за заплахата към съдия Райна Мартинова, с потвърден „домашен арест“

Defakto.bg

Обвиненият за закана с убийство на съдия Момчил Добрев остава под „домашен арест“.

Това постанови Софийският градски съд днес. Съставът бе председателстван от зам.-шефа на СГС Руси Алексиев, той е и докладчик по казуса.

Момчил Добрев в Софийския районен съд

Миналия петък Софийският районен съд определи втората по тежест мярка за неотклонение на Добрев. Преди това той бе задържан с постановление на прокурор. Дотук се стигна, след като миналия ноември по време на гражданско дело в СГС, той директно е заплашил съдия Райна Мартинова, че ще й „отреже главата“, зя това е обвинен и от прокуратурата. Преди това бе атакувал съдията и близките й с послания как заради Мартинова загубил пари, последвани от внушения за бъдещето.

Пред СГС днес Момчил Добрев – един от „вечните жалбоподатели“, по чиито искови молби се водят над 200 дела само в градския съд, поиска да бъде освободен срещу парична гаранция или „подписка“, понеже не е изричал заплахата и не е бил глобяван от съда. Твърди, че „онова“ съдебно заседание протекло нормално, а думите му били адресирани не към Райна Мартинова, а към собствената му сестра. От СГС пък изчезвали негови дела, а съдия Мартинова го била провокирала.

Съдът прие, че е налице висока степен на вероятност Добрев да е отправил заканата, за която е обвинен, както и да е осъществил и престъплението „хулиганство“.

За разлика от СРС, Софийският градски съд прие, че Момчил Добрев може да извърши друго престъпление, независимо от чистото му съдебно минало, като опасността се извежда от интензитета на неговите действия. Съдът прецени и че на свобода Добрев може да се укрие.

Определението е окончателно.

About De Fakto

Проверете също

Следователят Бойко Атанасов атакува като нищожен избора на следователите за член на ВСС, делото насрочено за 14 юли

За 14 юли  2022 г. е насрочено заседание по делото, образувано по жалба на Бойко …

На 1 юли президентът Радев връчва мандат на кандидата на „Продължаваме промяната“

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен …

Един коментар

  1. ГРАЖДАНСКА СПРАВЕДЛИВОСТ

    А дали заплахата се е отнасяла за съдията?! При наличните 250 дела може да се опитва съдията да го „накаже“ за създадената работа на институцията. Няма логика в съдебно заседание да заплашва съдия, който не се е произнесъл, а видно от делото на първа инстанция е спечелено от Добрев. Но те си знаят. Каквото и да е, не може да заплашва! Но не следва да се пропускат моментите, в които съдиите са несправедливи и провокират у гражданите ненавист. Установената и ненаказуема корупция сред държавните органи носи своите последствия за обществото. А властта се ползва в много случаи за злоупотреба. Не е виновен плевела, виновна е почвата!!! А рибата се вмирисва от главата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.