Последни новини
Home / Законът / Кадровиците гласуваха втора оставка на апелативен прокурор, този на Пловдив

Кадровиците гласуваха втора оставка на апелативен прокурор, този на Пловдив

Defakto.bg

Иван Даскалов напуска поста, считано от 4 март

С два месеца закъснение колегията на ВСС гласува оставката на апелативния прокурор на Пловдив Иван Даскалов. Тя е в сила от 4 март.

Оттогава временно ръководството се поема от зам.-апелативния прокурор Божидарка Попова, а Даскалов става редови обвинител. Дебат по въпроса нямаше, главният прокурор не присъства и на тази част от заседанието.

Изненадващата оставка на Иван Даскалов, който кара втори мандат на поста и му оставаха почти две години като ръководител, дойде в края на януари. Но причините и досега остават неизвестни. Чуват се предположения, че може да е заради желанието на Иван Гешев за “нови” хора на всички ключови прокурорски постове.

Веднъж вече вече Прокурорската колегия бе включила точката за Пловдив в дневния си ред, но по време на заседанието тя бе оттеглена. Днес, от втори опит, оставката бе приета.

Оставка, дни преди изтичането на мандата му, даде и военноапелативният прокурор ген.Веселин Стоев и бе преназначен в цивилната апелативна прокуратура.

С “повишение” напусна поста си и градският прокурор на София Емилия Русинова, която стана зам.-шеф на апелативната прокуратура.

Единодушно днес колегията приключи и дисциплинарно дело срещу следователя от ОП-Бургас Иван Боев. Заради неоправдани бездействия по няколко производства той бе санкциониран с намаляване на заплатата с 20 % за 1 година.

 

About De Fakto

Проверете също

Съветът на Европа: България трябва да работи още по подобряване на условията в затворите

  Достъпът до медицинско обслужване, до хигиенни консумативи, до съд в делата за жестоко, нечовешко …

Правителството одобри 123,8 млн. лева за избори на 14 ноември в два тура

Със свое постановление правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.