Последни новини
Home / Законът / Апелативната специализирана прокуратура с нов и.ф. шеф

Апелативната специализирана прокуратура с нов и.ф. шеф

Defakto.bg

Даниела Ангелова-Осоговска (на снимката) е новият изпълняващ функциите ръководител на Апелативната специализирана прокуратура. Това единодушно гласува колегията на ВСС по предложение на Иван Гешев.

Даниела Ангелова е зам.-председател на Асоциацията на прокурорите, а поредната, макал и временна, смяна на началници, този път се дължи на издигането на досегашния и.ф. шеф на апелативната спецпрокуратура Николай Найденов. В края на януари той бе повишен като обвинител във Върховната касационна прокуратура.

Според днешното решение на кадровиците Ангелова-Осоговска ще заеме ръководния пост, след като Найденов встъпи в новата си длъжност във ВКП и ще го заема до избирането на титуляр.

Както е известно, кандидатите да оглавят апелативнията спецпрокуратура са трима и Николай Найденов остава един от тях, след повишението той не се оттегли от надпреварата. Изборът трябваше да се проведе през ноември миналата година, но бе отложен именно по негова молба. Останалите двама претенденти са Росен Радев от спецпрокуратурата и Пламен Евгениев, съдия в спецсъда.

Друго решение на Прокурорската колегия е за изменение на Класификатора на длъжностите в администрация на ПРБ заради последните промени в съдебния закон. Така в класификатора се вписва, че съдебният администратор получава 80 % от основната заплата на прокурор от съответната прокуратура, а съдебният служител има право на възнаграждение, равно на 80 на сто от това на съдебния администратор.

Да се разкрият 14 нови щата за съдебни служители в Прокуратурата, гласува още колегията. Бройките са за сметка на съкратените 28 свободни щата за служители в учебния център в „Св.св. Константин и Елена“, от който НИП се отказа.

About De Fakto

Проверете също

Доналд Тръмп оцеля след покушение на митинг в Пенсилвания, ФБР поема разследването като опит за убийство

Бившият прездинет на САЩ Доналд Тръмп, кандидат за поста,  се размина на косъм от покушение …

Президентът: Силата на Конституцията е в неотклонното ѝ прилагане, а не в конюнктурните ѝ изменения

Държавният глава: Еволюцията на Конституцията се задвижва от неотклонното ѝ прилагане, а не от конюнктурните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.