Последни новини
Home / Законът / Прокурори търсят в Агенцията по горите документи за заменки на поземлени имоти

Прокурори търсят в Агенцията по горите документи за заменки на поземлени имоти

Defakto.bg

В рамките на разпоредената проверка на заменки в горски територии, прокурори от Върховна касационна прокуратура и  служители на Главна дирекция „Национална полиция“,  са изискали документи от изпълнителния директор на  Агенцията по горите, както и от управител на търговско дружество в София.  В съобщението на държавното обвинение не се уточнява името на бизнесмена.  Става ясно, че е изискана  документацията е за определена обществена поръчка,  както и за  независимия й оценител.

Документите, които изисква прокуратурата са свързани с изпълнение на Решение на Европейската комисия от 05 септември 2014 г. относно схема за помощ SA26212(2011/C) и NoSA.26217(2011/С), приведена в действие от България при замени на поземлени имоти в горски територии, сочи прокуратурата.

На 24 февруари  главният прокурор Иван Гешев  обяви проверка на заменките и размера на държавната помощ,  получавана по тях.   Проверката обхваща –  спазвани ли са изискванията на Закона за обществените поръчки (ЗОП), Закона за независимите оценители (ЗНО) и изискванията на чл.6, т.1, б. „г“ от решението на ЕК при избор на  оценители за извършване на оценки на поземлените имоти в горски територии, предмет на сделка за замяна.   Както и възможностите при установени несъотвествия  между пазарната  стойност на имотите  и административната им цена,   получената   държавната помощ да бъде възстановена от всеки бенефициент.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Съдийската колегия предлага на 30 септември да тръгне процедурата за избор на председател на ВКС

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет предлага вариант на времеви график за провеждане на процедура …

Съдии с апел към изборните си членове във ВСС – напуснете проваления съдебен съвет

Решаващото действие за прекратяване на мандата на ВСС  е съдиите, избрани от съдии в него …

Един коментар

  1. Тодор Димов

    А бе, непрекъснато ли в живота ще слушаме глупотевини от типа – “прокуратура”, “разследване”, “съдилища”… и не зная какво още!? Но зная, че всичко е корумпирани мошенници. Затова все някой (не е трудно да се досетим кой) все проверява от нямане какво да прави, все акъл дава, все уж за добро прави нещо… Дефектна държава от половин столетие комунизъм… Да я затваряме и всеки да се спасява както може.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.