Последни новини
Home / Законът / Прокурори търсят в Агенцията по горите документи за заменки на поземлени имоти

Прокурори търсят в Агенцията по горите документи за заменки на поземлени имоти

Defakto.bg

В рамките на разпоредената проверка на заменки в горски територии, прокурори от Върховна касационна прокуратура и  служители на Главна дирекция „Национална полиция“,  са изискали документи от изпълнителния директор на  Агенцията по горите, както и от управител на търговско дружество в София.  В съобщението на държавното обвинение не се уточнява името на бизнесмена.  Става ясно, че е изискана  документацията е за определена обществена поръчка,  както и за  независимия й оценител.

Документите, които изисква прокуратурата са свързани с изпълнение на Решение на Европейската комисия от 05 септември 2014 г. относно схема за помощ SA26212(2011/C) и NoSA.26217(2011/С), приведена в действие от България при замени на поземлени имоти в горски територии, сочи прокуратурата.

На 24 февруари  главният прокурор Иван Гешев  обяви проверка на заменките и размера на държавната помощ,  получавана по тях.   Проверката обхваща –  спазвани ли са изискванията на Закона за обществените поръчки (ЗОП), Закона за независимите оценители (ЗНО) и изискванията на чл.6, т.1, б. „г“ от решението на ЕК при избор на  оценители за извършване на оценки на поземлените имоти в горски територии, предмет на сделка за замяна.   Както и възможностите при установени несъотвествия  между пазарната  стойност на имотите  и административната им цена,   получената   държавната помощ да бъде възстановена от всеки бенефициент.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Надежда Йорданова: МП е на финалната права с ключови за реформата в съдебната система законодателни промени

Следващата седмица се очаква бъде представен за обществено обсъждане законопроектът за изменение на Закона за …

Федерален съд потвърди анулираната виза на Джокович, за да не влияе на ваксинацията срещу ковид (допълнена)

Федерален  съд на Австралия потвърди повторно анулираната виза Новак Джокович и окончателно стана ясно, че …

Един коментар

  1. Тодор Димов

    А бе, непрекъснато ли в живота ще слушаме глупотевини от типа – „прокуратура“, „разследване“, „съдилища“… и не зная какво още!? Но зная, че всичко е корумпирани мошенници. Затова все някой (не е трудно да се досетим кой) все проверява от нямане какво да прави, все акъл дава, все уж за добро прави нещо… Дефектна държава от половин столетие комунизъм… Да я затваряме и всеки да се спасява както може.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.