Последни новини
Home / Законът / СГП образува дело за хулиганство и злоупотреба със служебно положение срещу следователка от Силистра

СГП образува дело за хулиганство и злоупотреба със служебно положение срещу следователка от Силистра

Defakto.bg

На 06 март 2020 г. СГП е образувала досъдебно производство за хулиганство и използване на служебно положение от следователка Стела Илиева  от ОСлО-Силистра при Окръжна прокуратура – Силистра.

От прокуратурата посочват, че досъдебното производство е образувано след като на 18.02.2020 г., в с. Йорданово, област Силистра, Стела Илиева (името й е посочено с инициали)  е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, казва държавното обвинение.  Тя е отправила обидни и заплашителни думи към двама полицейски служители от Районно управление – Силистра, които извършвали проверка на водач на автомобил, нейна собственост, управляван от Метин Али.

В качеството си на длъжностно лице, магистратът е използвал своето служебно положение, за да предотврати отнемането на табелите с регистрационните номера на личния й автомобил при извършвана полицейска проверка, се казва в съобщението.

В края на февруари  медиите съобщиха, че на 18 февруари, около 22 часа, в село Йорданово  полицейски служители опитали да спрат за проверка въпросния  автомобил.  Водачът не се подчинил и след известно преследване, бил заловен.  Оказало се, че той няма шофьорска книжка, а шофираната от него кола е собственост на Стела Илиева. Когато пристигнала на местопроизшествието, според свидетели – в нетрезво състояние,  следовател  Илиева показала служебната си карта на магистрат и разпоредила на полицаите да освободят водача. Последвали и заплахи.

Полицаите  извикали подкрепление и свалили номерата на автомобила.  По случая е била извършена проверка по заповед на окръжния прокурор, а материалите от нея са представени във ВСС, където се очаква да бъде образувано дисциплинарно производство.

About De Fakto

Проверете също

Да 21 октомври ВКС приема заявления за избор на един член на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия

До 21.10.2022 г. във ВКС ще се приемат заявления за участие в процедура за избор …

Министър Зарков решава проблеми, поставени от синдикати на затворите

Какво бе направено и какво предстои в социалния диалог между синдикати и Министерството на правосъдието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.