Последни новини
Home / Без категория / Мълниеносно изчезнаха дезинфектантите в Съдебната палата

Мълниеносно изчезнаха дезинфектантите в Съдебната палата

Defakto.bg

За броени часове, а дали и толкова, изчезнаха прясно сложените днес дезинфектанти в Съдебната палата в София. Става дума за пластмасови подвижни устройства, положени в общодостъпните тоалетни в обществената сграда. Добрата – засега – новина е, че стабилните стенни „пускатели“ на течен сапун все още ги има. Сигурно защото трудно се „отлепват“.

Дезинфектантите, открити с много труд и налични по обяд, вече са липсвали в ранния следобед, категорични са работещи в палатата. Пък нали са ги осигурявали за общо благо – да се намалят рисковете от прихващане на коронавируса.

Краденето на препарати от обиталището на Темида, където четат присъдите на  крадливите, се случва в деня, в който Съдийската колегия на ВСС гласува драконовски „препоръки“ към всички съдилища в страната, включително и спиране на публичното правосъдие до един месец. И не само – съветът поиска маски и ръкавици за служителите от деловодствата, плексигласови прегради и какво ли не. Представяте ли си какъв разгул за „авантаджиите“!

Ставащото стряска. От него струи неизтребимото – да сме „на аванта“ и „ние да сме си добре“ (по класическото откровение на шопа за Вуте)!

Пък после вкупом – и благообразно – обясняваме колко трябвало да се пазим от заразата. Че като премахваме „предпазителите“ ли ще се пазим? Но за това трябва мисъл, елементарна макар.

Всеки народ си заслужава управниците, казваха мъдрите. И дереджето си заслужава, нали?!

About De Fakto

Проверете също

20 съдии и съдебни служители с остра декларация срещу идеята да бъде закрит районния съд в Каварна

Двадесет съдии и служебни служители от Районен съд Каварна остро протестират срещу предложението на  Съдийската …

Изборни времена за нов състав на ВСС

Иван Брегов, Институт пазарна икономика За да сме убедени, че съдиите, прокурорите и следователите са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.