Последни новини
Home / Без категория / Мълниеносно изчезнаха дезинфектантите в Съдебната палата

Мълниеносно изчезнаха дезинфектантите в Съдебната палата

Defakto.bg

За броени часове, а дали и толкова, изчезнаха прясно сложените днес дезинфектанти в Съдебната палата в София. Става дума за пластмасови подвижни устройства, положени в общодостъпните тоалетни в обществената сграда. Добрата – засега – новина е, че стабилните стенни “пускатели” на течен сапун все още ги има. Сигурно защото трудно се “отлепват”.

Дезинфектантите, открити с много труд и налични по обяд, вече са липсвали в ранния следобед, категорични са работещи в палатата. Пък нали са ги осигурявали за общо благо – да се намалят рисковете от прихващане на коронавируса.

Краденето на препарати от обиталището на Темида, където четат присъдите на  крадливите, се случва в деня, в който Съдийската колегия на ВСС гласува драконовски “препоръки” към всички съдилища в страната, включително и спиране на публичното правосъдие до един месец. И не само – съветът поиска маски и ръкавици за служителите от деловодствата, плексигласови прегради и какво ли не. Представяте ли си какъв разгул за “авантаджиите”!

Ставащото стряска. От него струи неизтребимото – да сме “на аванта” и “ние да сме си добре” (по класическото откровение на шопа за Вуте)!

Пък после вкупом – и благообразно – обясняваме колко трябвало да се пазим от заразата. Че като премахваме “предпазителите” ли ще се пазим? Но за това трябва мисъл, елементарна макар.

Всеки народ си заслужава управниците, казваха мъдрите. И дереджето си заслужава, нали?!

About De Fakto

Проверете също

Етичната комисия на СУ “Кл. Охридски”: Петър Илиев е плагиатствал значително от дисертацията на Наталия Киселова

Предстои процедура по отстраняването му  от Юридическия факултет на  Софийския университет Заключението на Етичната комисия …

БХК публикува тайните актове на главния прокурор

  Достъп до актовете правозащитниците получиха след два отказа на прокуратурата и три дела по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.