Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата е изискала информация от здравния министър за мерките и контрола в района на стоков базар „Илиянци“

Прокуратурата е изискала информация от здравния министър за мерките и контрола в района на стоков базар „Илиянци“

Defakto.bg

66-годишната жена, която вчера беше хоспитализирана в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“  с положителна проба за COVID-19, е починала днес в 15.42 часа, съобщи ген. – майор  проф. д-р Венцислав Мутафчийски.  Тя е и първата починала жертва на коронавируса в България. Продължава битката за живота на 74-годишния й съпруг, също заразен с вируса.  За двамата се знаеше, че са дошли от провинцията при сина си в столицата и са работили на стокови базар „Илиянци“ .

Ген. Мутафчийски уточни в сряда,  че синът не работел на базара, а на жп гара Илиянци.

След информацията на щаба за кончината на жената, Върховната административна прокуратура (ВАП)  разпространи съобщение, че  изисква от министъра на здравеопазването информация за предприетите конкретни мерки във връзка с потенциалните възможности  за  разпространяване на коронавирус на базар „Илиянци“.

„Съобразно актуалната обстановка и с оглед защитата на държавния и обществен интерес, ВАП изисква информация от министъра на здравеопазването и относно условията и реда за упражняване на държавен здравен контрол с цел незабавно спиране експлоатацията на визирания обект или на част от него, когато е налице непосредствена опасност за живота и здравето на хората“, се казва в съобщението.

За  искането на ВАП е информиран и министърът на вътрешните работи.

About De Fakto

Проверете също

В медиите от седмицата: Съдът обяви бруталните арести на студенти от лятото на протестите за незаконни

Арестът на студента Евгени Марчев, който бе и пребит от полицията по време на антиправителствените …

Бойко Рашков пред групата за мониторинг: Липсата на контрол върху главния прокурор е сериозен проблем за върховенството на правото

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е заявил, че Главният прокурор е един от сериозните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.