Последни новини
Home / Законът / ВСС утвърди: 10 свободни ведомствени апартамента за съда и 8 за прокуратурата

ВСС утвърди: 10 свободни ведомствени апартамента за съда и 8 за прокуратурата

Defakto.bg

По три свободни, част от тях годни за обитаване ведомствени апартаменти имат в момента двете върховни съдилища ВКС и ВАС, по 1 жилище – апелативният специализиран съд, окръжните съдилища във Велико Търново и Стара Загора, както и районният съд в Дупница. Общо осем са свободните ведомствени апартаменти на прокуратурата.

Този списък утвърди днес Пленумът на Висшия съдебен съвет по предложение на комисията за управление на собствеността.

Информацията е към 31 януари тази година.

Въпросните ведомствени жилища са известни отдавна, проблемът бе, че повечето бяха негодни за обитаване и се нуждаеха от ремонти.

И в момента за трите апартамента на ВКС пише, че не са обзаведени и „се нуждаят от освежителен ремонт“. За освежителен ремонт е и едно от прокурорските жилища в София, за друго в Казанлък е посочено, че не е годно за обитаване.

Кой с какво разполага?

1. Върховен касационен съд:

  1. Апартамент в р-н „Овча купел“, ул.„Боряна“, състоящ се от три стаи, дневна, кабинет, столова, кухня и сервизни помещения, със ЗП=160,39 кв. Жилището не е обзаведено и се нуждае от освежителен ремонт. Разбита кухня.
  2.  Апартамент в р-н „Овча купел“, ул.„Боряна“, състоящ се от три стаи, дневна, кабинет, столова и кухня, със ЗП=160,39 кв. м Жилището не е обзаведено и се нуждае от освежителен ремонт. (Първият и вторият апартаменти са в един блок)
  3. Апартамент в р-н „Овча купел“, ул.„Букет“, състоящ се от две стаи, дневна, столова, кабинет и сервизни помещения със ЗП=98,99 кв.м . Жилището не е обзаведено и се нуждае от освежителен ремонт.

 

  1. Върховен административен съд:

1. Апартамент в р-н „Люлин“, ж.к. „Люлин“, състоящ се от стая, дневна, кухня и обслужващи помещения, със застроена площ 65,26 кв.м.

2.Апартамент в р-н „Лозенец“, ул. „Котел“, състоящ се от две спални, кухня, дневна-трапезария, кухненски бокс, баня и тоалетна, три балкона, със застроена площ 83,95 кв.м.

3. Апартамент в р-н „Красно село“,  местност „Мотописта“, състоящ се от кухня, дневна, стая, и сервизни помещения.

 

  1. Апелативен специализиран наказателен съд:

1.  Ателие в р-н Триадица, местност „Манастирски ливади – изток“, мансарден и подпокривен етажи, на две нива, с  РЗП общо за двете нива от 117.92 кв.м..

 

  1. Окръжен съд – Велико Търново:

1. Апартамент на ул. „Д. Цончев“, състоящ се от дневна, спалня, кухня, коридор, баня и тоалетна и една тераса, със застроена площ 69,21 кв.м.

 

  1. Окръжен съд – Стара Загора :

1.  Апартамент в жск.“Дружба-1″, със ЗП=75,78 кв.м, състоящ се от 2 спални, дневна, кухня-столова, пералня,  баня, wc, антрета и 2 балкона

  1. Районен съд – Дупница:

1. Апартамент в ж.к.Дупница“,  със ЗП – 79.59 кв.м, състоящ се от 1 спалня, дневна, кухня, тоалетна, пералня, входно антре.

 

  1. Прокуратура на Република България:

1 Апартамент в София,  ж.к. „Младост“,  представляващ двустайно жилище със ЗП – 60,20 кв.м., състоящо се от стая, дневна, кухня и сервизни помещения. Жилището се нуждае от освежителен ремонт.

2. Апартамент в София, ж.к. „Красно село“,  представляващ двустайно жилище със ЗП – 89,25кв.м., състоящо се от спалня, дневна, столова и кухненски бокс, антре и сервизни помещения.

3. Апартамент  в София, ж.к. „Люлин“,  представляващ едностайно жилище със ЗП – 46,26кв.м. състоящо се от стая, кухня и сервизни помещения.

4. Апартамент в София, район „Изгрев“,  представляващ  тристайно жилище, със ЗП-98,60 кв.м., състоящо се от дневна, столова с кухненски бокс, две спални, баня и санитарен възел.

5. Апартамент в София, район „Оборище“,  представляващ  двустайно жилище, със ЗП-65,94 кв.м., състоящо се от стая, хол, кухня и сервизни помещения, заедно с мазе и таван.

6. Апартамент във Варна,  район „Младост“, ж.к. „Възраждане“, представляващ  тристайно жилище, със ЗП-94,45 кв.м., състоящо се от три стаи, кухня, сервизни помещения.

7. Апартамент в Казанлък, ул. „Княз Александър Батенберг“, състоящ се от стая, кухня, тераса, коридор и санитарен възел, със застроена площ 42,31 кв.м. Жилището не е годно за обитаване.

8.      Апартамент в Ямбол, ул. „Димитър Благоев“, състоящ се от стая, кухня, сервизни помещения и коридор, със застроена площ 42,61 кв.м.

About De Fakto

Проверете също

Управляващата коалиция поиска временна комисия за изменение на конституцията

На прокуратурата се дължи автономия, но тя няма независимост като съда,  заяви Христо Иванов, внесъл  …

Законопроектът за закриване на специализираните наказателни съдилища и прокуратури е публикуван за обсъждане

  Закриване на Специализирания наказателен съд, Апелативния специализиран наказателен съд и съответните специализирани прокуратури, уреждане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.