Последни новини
Home / Законът / ВСС утвърди: 10 свободни ведомствени апартамента за съда и 8 за прокуратурата

ВСС утвърди: 10 свободни ведомствени апартамента за съда и 8 за прокуратурата

Defakto.bg

По три свободни, част от тях годни за обитаване ведомствени апартаменти имат в момента двете върховни съдилища ВКС и ВАС, по 1 жилище – апелативният специализиран съд, окръжните съдилища във Велико Търново и Стара Загора, както и районният съд в Дупница. Общо осем са свободните ведомствени апартаменти на прокуратурата.

Този списък утвърди днес Пленумът на Висшия съдебен съвет по предложение на комисията за управление на собствеността.

Информацията е към 31 януари тази година.

Въпросните ведомствени жилища са известни отдавна, проблемът бе, че повечето бяха негодни за обитаване и се нуждаеха от ремонти.

И в момента за трите апартамента на ВКС пише, че не са обзаведени и „се нуждаят от освежителен ремонт“. За освежителен ремонт е и едно от прокурорските жилища в София, за друго в Казанлък е посочено, че не е годно за обитаване.

Кой с какво разполага?

1. Върховен касационен съд:

  1. Апартамент в р-н „Овча купел“, ул.„Боряна“, състоящ се от три стаи, дневна, кабинет, столова, кухня и сервизни помещения, със ЗП=160,39 кв. Жилището не е обзаведено и се нуждае от освежителен ремонт. Разбита кухня.
  2.  Апартамент в р-н „Овча купел“, ул.„Боряна“, състоящ се от три стаи, дневна, кабинет, столова и кухня, със ЗП=160,39 кв. м Жилището не е обзаведено и се нуждае от освежителен ремонт. (Първият и вторият апартаменти са в един блок)
  3. Апартамент в р-н „Овча купел“, ул.„Букет“, състоящ се от две стаи, дневна, столова, кабинет и сервизни помещения със ЗП=98,99 кв.м . Жилището не е обзаведено и се нуждае от освежителен ремонт.

 

  1. Върховен административен съд:

1. Апартамент в р-н „Люлин“, ж.к. „Люлин“, състоящ се от стая, дневна, кухня и обслужващи помещения, със застроена площ 65,26 кв.м.

2.Апартамент в р-н „Лозенец“, ул. „Котел“, състоящ се от две спални, кухня, дневна-трапезария, кухненски бокс, баня и тоалетна, три балкона, със застроена площ 83,95 кв.м.

3. Апартамент в р-н „Красно село“,  местност „Мотописта“, състоящ се от кухня, дневна, стая, и сервизни помещения.

 

  1. Апелативен специализиран наказателен съд:

1.  Ателие в р-н Триадица, местност „Манастирски ливади – изток“, мансарден и подпокривен етажи, на две нива, с  РЗП общо за двете нива от 117.92 кв.м..

 

  1. Окръжен съд – Велико Търново:

1. Апартамент на ул. „Д. Цончев“, състоящ се от дневна, спалня, кухня, коридор, баня и тоалетна и една тераса, със застроена площ 69,21 кв.м.

 

  1. Окръжен съд – Стара Загора :

1.  Апартамент в жск.“Дружба-1″, със ЗП=75,78 кв.м, състоящ се от 2 спални, дневна, кухня-столова, пералня,  баня, wc, антрета и 2 балкона

  1. Районен съд – Дупница:

1. Апартамент в ж.к.Дупница“,  със ЗП – 79.59 кв.м, състоящ се от 1 спалня, дневна, кухня, тоалетна, пералня, входно антре.

 

  1. Прокуратура на Република България:

1 Апартамент в София,  ж.к. „Младост“,  представляващ двустайно жилище със ЗП – 60,20 кв.м., състоящо се от стая, дневна, кухня и сервизни помещения. Жилището се нуждае от освежителен ремонт.

2. Апартамент в София, ж.к. „Красно село“,  представляващ двустайно жилище със ЗП – 89,25кв.м., състоящо се от спалня, дневна, столова и кухненски бокс, антре и сервизни помещения.

3. Апартамент  в София, ж.к. „Люлин“,  представляващ едностайно жилище със ЗП – 46,26кв.м. състоящо се от стая, кухня и сервизни помещения.

4. Апартамент в София, район „Изгрев“,  представляващ  тристайно жилище, със ЗП-98,60 кв.м., състоящо се от дневна, столова с кухненски бокс, две спални, баня и санитарен възел.

5. Апартамент в София, район „Оборище“,  представляващ  двустайно жилище, със ЗП-65,94 кв.м., състоящо се от стая, хол, кухня и сервизни помещения, заедно с мазе и таван.

6. Апартамент във Варна,  район „Младост“, ж.к. „Възраждане“, представляващ  тристайно жилище, със ЗП-94,45 кв.м., състоящо се от три стаи, кухня, сервизни помещения.

7. Апартамент в Казанлък, ул. „Княз Александър Батенберг“, състоящ се от стая, кухня, тераса, коридор и санитарен възел, със застроена площ 42,31 кв.м. Жилището не е годно за обитаване.

8.      Апартамент в Ямбол, ул. „Димитър Благоев“, състоящ се от стая, кухня, сервизни помещения и коридор, със застроена площ 42,61 кв.м.

About De Fakto

Проверете също

Да 21 октомври ВКС приема заявления за избор на един член на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия

До 21.10.2022 г. във ВКС ще се приемат заявления за участие в процедура за избор …

Министър Зарков решава проблеми, поставени от синдикати на затворите

Какво бе направено и какво предстои в социалния диалог между синдикати и Министерството на правосъдието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.