Последни новини
Home / Законът / „Карантина“ и върху българското гражданство, за срока на извънредното положение

„Карантина“ и върху българското гражданство, за срока на извънредното положение

Defakto.bg

Извънредните мерки са в сила и за всички процедури по придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство.

Заповед за това е издал правосъдният министър Данаил Кирилов. Всички подавания на първоначални документи, провеждане на интервюта, получаване на удостоверения спират. Приемат се и се регистрират само допълнителни документи към вече образувани преписки на гишетата на Дирекция „Българско гражданство“ при режим на достъп и обслужване на по един човек. Спират и заседанията на Съвета по гражданството – неговите решения се изпращат на вицепрезидента, който издава или отказва указ за придобиване или освобождаване от гражданство.

Със заповед № ЛС-04-125 от 16.03.2020 г. на министъра на правосъдието Данаил Кирилов се преустановява приемането и регистрирането на документи и провеждането на интервюта за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство на гишетата и в приемните помещения на дирекция „Българско гражданство“ от 17.03.2020г. до края на обявеното извънредно положение от Народното събрание на Република България – 13.04.2020г. , съобщават от министерството.

И още: „Лицата, които имат направена електронна резервация за подаване на документи и провеждане на интервю през периода 17.03.2020г. – 13.04.2020г., могат да направят нова електронна резервация след изтичане на съответната дата, съобразно графика в автоматизираната информационна система на дирекция „Българско гражданство“ или да подават документи за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство чрез дипломатическите и консулските представителства на Република България в чужбина.

Преустановява се издаването на удостоверения в изпълнение на указ на Вицепрезидента на Република България за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство на гишетата на дирекция „Българско гражданство“ от 17.03.2020г. до края на обявеното извънредно положение от Народното събрание на Република България – 13.04.2020г.

Лицата, които имат направена електронна резервация за получаване на удостоверение в изпълнение на указ на Вицепрезидента на Република България през периода 17.03.2020г. – 13.04.2020г., могат да направят нова електронна резервация след изтичане на съответната дата, съобразно графика в автоматизираната информационна система на дирекция „Българско гражданство“ или да подадат молба за получаване на удостоверението в дипломатическите или консулските представителства на Република България в чужбина.

Приемането и регистрирането на допълнителни документи към образувани преписки за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство и приемането и регистрирането  на други писмени документи продължава да се извършва на гишетата на дирекция „Българско гражданство“ при режим на достъп и обслужване на по един гражданин в приемните помещения.

Преустановяват се заседанията на Съвета по гражданството при Министерството на правосъдието до края на обявеното извънредно положение от Народното събрание на Република България – 13.04.2020г.“

 

 

About De Fakto

Проверете също

Прокурорската колегия откри процедура за избор на окръжен прокурор на Кюстендил

Одобрен е съставът на конкурсната комисия за младши следователи в окръжните прокуратури Прокурорската колегия  откри …

Бивша заместничка на Невена Зартова виждала два пъти Мартин Божанов – Нотариуса в кабинета й

Бивша  заместничка на бившия районен прокурор на София Невена Зартова съобщи пред Прокурорската колегия, че …

Един коментар

  1. Татяна

    Колко време още трябва да мине за да ми преразгледат молбата това е нещо катастрофа! Колко време от 2017 Ви трябва още за да ми дадете конкретен отговор!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.