Последни новини
Home / Законът / Почти целият Съвет на нотариусите – в списъка на „дежурните“

Почти целият Съвет на нотариусите – в списъка на „дежурните“

Defakto.bg

Камарата обяви кои представители на професията ще работят в извънредното положение

Нотариалната камара обяви на страницата си кои нотариуси ще дават дежурства, сиреч ще работят.

Законът за извънредното положение, гласуван в петък, разписа работа на нотариусите само за „неотложни нотариални действия“, без да пояснява какво се разбира под това. Наложеното от президента вето не касае този текст, а след като днес парламентът се „поправи“ за оспорените от Радев разпоредби, нормата за нотариусите ще започне да действа.

На страницата на Нотариалната камара по този повод съобщават:

„С цел осигуряване на достъп до нотариални услуги за неотложни удостоверявания, Нотариалната камара на Република България (по данни, подадени от председателите на Регионални нотариални колегии) създаде график на дежурни нотариуси във всички съдебни райони.

Информация за всички дежурни нотариални кантори можете да откриете ТУК, като данните ще бъдат своевременно актуализирани.

Умоляваме посетителите в нотариалните кантори да се съобразяват с всички мерки и здравно-хигиенни изисквания. Препоръчваме да се извършват предварителни консултации с нотариусите по телефон или имейл, както и записването на час за посещение, с цел избягване струпването на хора в нотариалните кантори! Информация за адрес, телефонен номер и електронна поща за всеки нотариус можете да откриете на следния ЛИНК.

Прегледът на поместения списък показва, че някои от канторите посочват определени дати, на които ще са отворени, други правят уговорката, че работят „само с предварително уговорени часов“, „след записване по телефона“, в „неотложни случаи“, „след изпратени документи по имейл“ и т.н.

Прави впечатление, че сред дежурните е почти целият редовен състав ва Съвета на нотариусите, с три изключения – няма ги Антони Гетов (София), Петко Кънчевски (Велико Търново) и Мария Бакърджиева (Несебър). В списъка е председателят на Съвета на нотариусите Красимир Анадолиев, „за неотложни случаи и предварително уговорени часове за прием“. Бившият председател Димитър Танев също е сред работещите, не е поставял условия.

Тук са и трите зам.-председателки на съвета Меглена Цацарова (Пловдив)- за неотложни случаи и предварително уговорени часове, Адела Кац (Пловдив)- без условия, Луиза Стоева – Дупница – също. В списъка на дежурните са и Лидия Камулджиева (Пловдив), Светла Бошнакова (Враца) Денчо Денчев от (Велико Търново), Обретен Обретенов (Балчик) – посочил е изрично в кои дни.

About De Fakto

Проверете също

Кьовеши назначи двама български кандидати за европейски прокурори, отхвърли един

Европейската прокуратура(ЕППО) съобщи в понеделник,  че е назначила още двама представители от България и по …

Пленумът на ВСС одобри тригодишната бюджетна прогноза на съдебната власт за периода 2024 – 2026 г.

Пленумът на Висшия съдебен съвет одобри разчетите по бюджетната прогноза на съдебната власт за периода …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.